Greåker gikk inn i dagens kamp med håp om å forlenge rekken med kamper uten tap. Foto: Eirik Østmoløkken

Serieleder Greåker vant til slutt etter jevnspilt kamp mot Ull/Kisa

Onsdag kveld ble det spilt kamp mellom Ull/Kisa og Greåker i eliteserien for menn i innebandy.
Torsdag, 19 januar, 2023 - 10:49

Det som på forhånd kunne se ut som en lett kamp for serieleder Greåker, utviklet seg til å bli en jevnspilt kamp med flere tøffe dueller og tidvis høyt temperament.

Greåker gikk inn til dagens kamp som serieledere, etter å ha vært ubeseiret gjennom de første femten kampene av sesongen. På andre siden av banen sto et Ull/Kisa-lag som hadde hatt en litt tyngre start på sesongen. Laget fra Jessheim sto med seks seiere og ti tap på sine 16 første kamper.

Et forrykende tempo

Ull/Kisa startet kampen i høyt tempo og fikk en tidlig scoring etter kun to minutter og førtisju sekunder. Det var hjemmelagets Jonas Anders Bosson som sto for scoringen. Hjemmelaget fortsatte å presse og ledet skuddstatistikken 3-1 etter fem minutter spilt. Men etter en forrykende start roet tempoet seg ned før bortelaget utlignet etter litt over åtte minutter spilt, med scoring av Patrick Strandbygaard Martinsen.

Greåker spillerne feirer etter å ha utlignet til 1-1. Foto: Eirik Østmoløkken Foto: Eirik Østmoløkken

Skuddbonansa

Utligningen startet en skuddbonansa fra bortelaget, som etter første periode ledet skuddstatistikken 5-9. Dette presset fortsatte videre utover i andre periode, men det var hjemmelaget som igjen scoret periodens første mål. Det var Ull/Kisa’s spiller nummer 20. Aleksi Pelo som scoret kampens tredje mål etter åtte minutter ut i perioden.

Greåker som jaktet utligning fortsatte å presse, og ble belønnet med scoring 34 sekunder før slutten av andre periode. Stillingen var da 2-2 mellom et Greåker lag som slet med å utnytte mulighetene, og et dødelig effektivt Ull/kisa. Lagene gikk inn i tredje periode med skuddstatistikken 12-23 til bortelaget.

Fortsatte i samme spor

Tredje periode fortsatte i samme spor som de to første. Perioden besto av et Greåker lag som ikke greide å utnytte mulighetene sine, og et mer effektivt Ull/kisa som igjen tok ledelsen etter tre minutter og førtiseks sekunder spilt. Denne gangen var det Mathias Gram Larsen som sto for hjemmelagets scoring.

Ull/Kisa gjorde som de hadde gjort tidligere i kampen og tok ledelsen 3-2 tidlig i tredje periode. Foto: Eirik Østmoløkken

Etter scoringen vekslet kampen frem og tilbake og begge keeperne måtte flere ganger i aksjon. Etter en halvspilt tredje periode fikk Greåker en fortjent utligning. Det var Greåkers spiller nummer 7 Lars Erik Torp og spiller nummer 86 Isac Hammarberg som kombinerte før den tredje scoringen.

Ble avgjort på straffer

Etter tre perioder var det ingenting som skilte lagene, og kampen måtte derfor avgjøres på straffer. Det var serieledere Greåker som gikk seirende ut fra straffekonkuransen og er dermed fortsatt ubeseiret etter 16 spilte kamper. Tidligere Ull/Kisa og nåværende Lyn spiller Fredrik Front er fornøyd med hvordan Ull/Kisa har prestert denne sesongen tross dagens tap.

– Jeg synes de har overprestert denne sesongen, med tanke på den unge troppen og at laget akkurat har begynt å spille i toppserien, sier Fredrik.

Han legger til at han er imponert over Ull/Kisa’s målvakt Sander Johansen Skrolsvik.