Investor Benjamin Halvorsen tror utleie av lugarer kan være en løsning på boligmangel blant studenter. Foto: tiger_in_houston (CC BY-NC-ND 2.0 Flickr)

Tror lugarer kan være løsningen

Norske investorer ønsker nå å gjøre om et skip til 62 flytende studentboliger.
Tirsdag, 17 januar, 2023 - 15:14

Som en løsning på boligmangelen blant studenter, har investor Benjamin Halvorsen en løsning. Han har sammen med to andre søkt om få lov til å gjøre om skipet “Hansa” til hjem for studenter, skriver Avisa Oslo tirsdag.

Båten har 62 lugarer, tre kjøkken, en restaurant og flere lesesaler til disposisjon. Halvorsen ønsker i tillegg å bygge et treningsrom ombord.

– Vi har et ønske om å leie ut dette veldig rimelig til studenter, men også bruke en del lugarer til hotellrom, skriver Halvorsen i en e-post til Plan- og bygningsetaten. Han foreslår en leie på tre til fem tusen kroner per lugar, samt mulighet for å kjøpe rimelig middag for studenter. 

Halvorsen presiserer at ideen kun er i startfasen, og at de har søkt til tre forskjellige byer som de tror kan passe en slik type løsning. Før fartøyet kan tas i bruk, må også store deler pusses opp. I dag eies “Hansa” av en svenske.

– Det vil koste mye å restaurere båten for å få den opp til dagens standard, men dialog med selger er god, skriver Halvorsen til Avisa Oslo.

Emneord: 
Tags: