Det endte med seier til Vålerenga søndag 22. januar. Foto: Vanja Krøvel

Vålerengarevansj på Furuset Forum

På Furuset Forum var det duket for revansj når Vålerenga og Furuset møttes søndag 22. januar.
Mandag, 23 januar, 2023 - 11:04

For andre gang på en uke møttes Vålerenga og Furuset i Eliteserien i ishockey for kvinner. Oslolagene møttes forrige gang onsdag 18. januar, og da endte kampen med seier 6-3 til Furuset. Men denne søndagen var det duket for revansj. Kampen endte med seier 4-0 til Vålerenga. 

Sarah Murray sikret det første målet til Vålerenga tolv minutter inn i spillet, før Madeleine Hauslo sikret det andre med kun tredve sekunder igjen på klokka i første omgang.

I andre omgang scoret Tilde Simensen Vålerenga sitt tredje mål, før Agnes Hagen fullførte det hele med et fjerde mål ti minutter før kampslutt. 


Både gode vinnere og gode tapere var på banen ved kampslutt. Foto: Vanja Krøvel

Tunge i beina 

– Det er jo alltid surt å tape, det er det verste jeg vet, sier Madelen Hovda (23). 

Madelen Hovda (23) er kaptein for Furuset. Hun forteller Journalen at tapet kan skyldes at de ikke hadde like mye futt i kroppen denne søndagen.

– Det virker som om vi er litt tunge i beina hele gjengen. Da vi møttes på onsdag hadde vi ikke spilt noen kamper tidligere, mens nå har vi hatt både treninger og kamper imellom. Jeg tror rett og slett det er litt hardt på kroppen å ha både treninger og kamper så tett opp mot hverandre, sier Hovda. 

Hun er likevel ikke pessimistisk på de neste kampene fremover. Hovda mener Furuset hadde flere gode perioder når de presset i Vålerenga sin sone. 

– Vi må bare jobbe mot de neste kampene nå. Vi må fortsette de gode periodene, og kan ikke gi opp og stoppe å gå på skøyter. Vi må bare bli sterkere når vi har tunge bein og er slitne, sier Hovda. 


– Når vi først senker skuldrene og tør å spille sammen, da får vi det til, sier Tiril Arntzen. Foto: Vanja Krøvel

Fokus på lagsamarbeid 

Tiril Arntzen (15) ble kåret til Vålerengas beste spiller for kampen. En glad Arntzen møter Journalen etter kampen, og vektlegger lagets sammarbeid som sentralt i seieren. 

– Jeg er veldig glad for at vi endelig vant. Det var surt å tape på onsdag. Vi spilte mye mer som et lag nå, og satte mer av sjansene våre. Vi var flinke på å spille sammen, sier Arntzen. 

Hun legger særlig vekt på at laget klarte å senke skuldrene mer nå enn hva de gjorde ved forrige møte med Furuset. 

– Når vi først senker skuldrene og tør å spille sammen, da får vi det til. Jeg tror det var problemet i forrige kamp, at vi var stressa. Når vi slapper av litt mer så får vi til å spille sammen, sier Arntzen. 

Vålerenga ligger nå på femte plass i eliteserien, mens Furuset er på sjetteplass. Neste kamp i eliteserien for kvinner er Hasle-Løren mot Lillehammer onsdag 25. janaur. Vålerenga spiller neste kamp mot Bergen lørdag 28. januar, mens Furuset spiller mot Stavanger samme dag.