Det var god stemning og masse energi da Dancing Doctors danset på Blindern Studenterhjem. FOTO: Gjendine Eidslott.

Tiårsjubileum for Dancing Doctors

I år er det ti år siden studentforeningen Dancing Doctors ble stiftet. Dette har danserne sett frem til.
Torsdag, 9 februar, 2023 - 13:44

Dancing Doctors er en studentforening på det medisinske fakultet, hvor både medisin-, tannlege- og ernæringsstudenter har mulighet til å melde seg inn. I år har Dancing Doctors tiårsjubiluem. Dette er noe dansegruppa har gledet seg til. 

Anniken Kjendalen (24) og Jeremy Croos (26) er begge medlemmer i dansegruppa. De ser frem til et år hvor tiårsjubileet skal feires.  

– Vi har opprettet en jubileumskomite som skal ha ansvar for markeringen av 10-årsjubileet. Det blir nok litt markeringer og feiringer ellers i året også, hvor vi inkluderer hele fakultetet. Vi ser for oss at folk kanskje kan komme på treninger og se hvordan dansegruppa har det, sier Kjendalen. 

Et av høydepunktene 

I tillegg til at Dancing Doctors har opprettet en jubileumskomite, arrangeres det også et showsemester hver høst. Dette er et åpent arrangement hvor alle som vil kan komme å se på. 


Jubelen sto i taket for Dancing Doctors! FOTO: Gjendine Eidslott. 

– Jeg gleder meg veldig til enda et showsemester – da skal 10-årsjubileet markeres. Det pleier å være veldig god stemning, så dette er absolutt et av dansegruppas høydepunkter, sier Kjendalen entusiastisk. 

– Vi har også lyst til å få til noe denne våren også. Vi ser for oss enten en gallamiddag eller en ekstraordinær opptreden, legger Croos til. 


Mathilde Holmboe (21) gleder seg til å se dansegruppa Dancing Doctors. FOTO: Gjendine Eidslott. 

Opptrer året rundt 

Ellers i året har Dancing Doctors flere energifulle opptredener. I kveld, onsdag 8. februar, er de på plass på Blindern Studenterhjem. 

Mathilde Holmboe (21) er en av de som venter spent blant publikum.  

– Jeg gleder meg veldig! Danserne går på samme studie som meg, og jeg har hørt at de er utrolig flinke. Forventingene er høye, sier Holmboe. 

 

Samhold 


Jeremy Croos (26) og Anniken Kjendalen (24) setter pris på at samholdet er sterkt innad i dansegruppa. FOTO: Gjendine Eidslott. Gjendine Eidslott

 Kjendalen tror først og fremst dansegruppa har klart å holde stand i så mange år på grunn av det gode samholdet. 

– Dansegruppa er veldig inkluderende. Vi er jo ikke så veldig mange medlemmer, men dette fører også til at alle i gruppa er venner. Det blir ingen smågrupperinger innad i gruppa. Vi er mer som en hel enhet, sier Kjendalen.

 

Anniken Kjendalen og Jeremy Croos forbinder Dancing Doctors med glede og inkludering. 

– Vi gjør veldig masse sosialt sammen. Vi er som en vennegjeng egentlig, sier Kjendalen 

Inkluderende medlemmer

– Det er flere ulike grunner til at jeg er med i Dancing Doctors. Jeg tror det handler mye om at dette er en studentforening hvor vi blir tatt veldig godt imot. I tillegg er jeg jo veldig glad i dans og musikk – så derfor var det veldig naturlig for meg å melde meg inn i gruppa, sier Croos. 

Avkobling

Medisinstudentene har en ellers hektisk hverdag, full av forelesninger og pensumbøker. Dancing Doctors blir derfor et møtested hvor de kan tenke på noe annet enn skole. 


Danserne stilte alle mann alle i Dancing Doctors´ sin egen bekledning. FOTO: Gjendine Eidslott. 

– Jeg føler ofte at jeg trenger en avkobling fra studiehverdagen. Da er det veldig fint å møte dansegruppa hver uke. Her treffer jeg en glad og imøtekommende gjeng, som går gjennom det samme som deg, sier Croos. 

– Medisinstudiet er veldig tungt, og humøret går en del opp og ned. Derfor er det veldig fint å koble av med noe helt annet – hvor dans, bevegelse og glede er i fokus. Dette tror jeg gjør veldig mye for både kropp og sinn, avslutter Kjendalen. 

Emneord: