Lufthansas ruter verden rundt er i full stans grunnet datafeil i systemet. Foto: Jason O´Halloran

Full stans for Lufthansa

Onsdag formiddag melder Lufthansa full stans på deres flyavganger grunnet datafeil i systemet.
Onsdag, 15 februar, 2023 - 12:13

En omfattende feil i Lufhansas data system hindrer selskapets flyavganger i hele verden. 

– Vi har et IT-problem som har konsekvenser for mange forskjellige flyplasser. Det dreier seg om systemene for insjekking og boarding, sier Sandra Kraft, pressekontakt i Lufthansa, til VG.

Lufthansa har fire fly avganger fra Oslo lufthavn i dag og fem fly som skal lande i Oslo fra Tyskland i tillegg. Foreløpig er ingen av dem avlyst sier kommunikasjonssjef ved Avinor Oslo.

– Per nå har Lufthansa ikke kansellert flygninger ved Oslo lufthavn. Vi vet ikke hva slags konsekvenser det vil få, sier Harald Kvam til NTB.

– Jeg sitter på et fly som ikke kommer seg av gårde 

På Gardemoen sitter passajeren Roar Wesche Juul i et fly som skulle tatt av gårde klokken 09.50 til Frankfurt. Han har sittet i flyet i litt over en time og flyet har fortsatt ikke tatt av, melder han til VG. 

– Jeg sitter i et fly på Gardemoen som ikke kommer seg av gårde. Det har vært lite informasjon på hvorfor vi ikke har reist. Det kan bli veldig spennende, men jeg er usikker på om jeg faktisk kommer frem dit, sier han til VG. 

I følge VG melder den tyske avisen Bild om stor kaos på ulike flyplasser i Tyskland. Gjennom videoer og bilder viser Bild til lange køer og irriterte passasjerer som venter på beskjed av flyselskapet. 

Flyselskapet har fortsatt ingen oversikt på hvor mange flyplasser i verden som er berørt av IT- problemer, men er i gang med å undersøke saken. De ber passasjerer følge med på oppdateringer.