Kaffebaren på Gamle Munch er gjenåpnet for året. Foto: Brede Bremnes-Gilje

Gamle Munchs kaffebar gjenåpner

Etter en prøveperiode i høst er nå Kaffebar Munch ved gamle Munch-museet på Tøyen åpnet igjen. Det er ungdommer fra organisasjonen Forandringshuset Grønland som står bak arbeidskraften.
Fredag, 10 februar, 2023 - 15:08

Fredag 10.februar var det gjenåpning av Kaffebar Munch ved det gamle Munch-museet på Tøyen i Oslo. Helt siden det nye Munch-museet åpnet høsten 2021 har det gamle Munch-museet stått ledig som ulike utleielokaler. Et av disse lokalene skal nå bli brukt som kaffebar. Etter en prøveperiode i høst på tre måneder er det nå etter å ha vært julestengt gjenåpnet for hele 2023. De ansatte får jobb via Forandringshuset for ungdommer og er semesterbasert arbeid.

– Klarsignal for hele året


Prosjektleder Madelene Wiklund gleder seg til det kommende året. Foto: Brede Bremnes-Gilje

Madelene Wiklund er leder for prosjektet, og gleder seg over gjenåpningen. Hun forteller om at det nye prosjektet i fjor var en suksess, og er stolt over at prosjektet gjenopptas ut året 2023. 

– I høst bygget vi kaffebaren på seks uker, og konseptet ble mottatt positivt, forteller Wiklund.

Wiklund legger også til at det nå er et nytt ungdomscrew som jobber i kafeen, og synes det er bra flere får prøvd seg i arbeidslivet.

Noe å gjøre på fritiden

Dette er første arbeidsdagen for Daniel Luria, som gleder seg til å være med på dette prosjektet. Han forteller at en del av konseptet innebærer at unge som han får mulighet til å få arbeidserfaring samtidig som man også har noe å gjøre på fritiden.


Daniel Luria er spent på hvordan hans første arbeidsdag skal gå. Foto: Brede Bremnes-Gilje

– Jeg synes det er veldig fint at vi bruker det gamle Munch-museet. Det er fint at det fortsetter å ha en funksjon i Oslo, sier Luria.

Han forteller også at en del av fokuset i prosjektet er å ansette ungdommer fra nærområdet. Luria tilhører selv bydel Gamle Oslo. 

Tilfeldig overraskelse

Besøkende Øystein Uslberg Brager sitter med en kaffekopp og PC-en oppe. Han forteller at han kom over kafeen helt tilfeldig

– Jeg skulle egentlig på et møte her i nærheten som ble utsatt, derfor trengte jeg en plass å sitte. En tilfeldig overraskelse at dette var en plass jeg kunne slå meg ned for en kaffe og forberedelse til møtet, sier Brager.


Øystein Ulsberg Brager hadde ikke planer om å besøke, men satt stor pris på å ha en plass å jobbe. Foto: Brede Bremnes-Gilje

Brager synes konseptet er et veldig fint tilskudd til kulturlivet i Oslo

–Jeg tenker det er kjempefint at bygget får være et levende hus for kultur, frivillighet og ungdom. Bygget er jo perfekt for noe som dette, sier Brager.

Forventer rush utover dagen

Prosjektleder Wiklund er fornøyd med antall besøkende i løpet av de første åpningstimene, og forventer et rush senere på dagen.

– Vi er forberedt på et høyere trykk utover dagen, vi har åpent helt frem til klokken åtte i kveld, avslutter Wiklund. 

Emneord: 
Tags: