"Else Vors Furuseth" kicker i gang humordagene, sammen med komikerne Morten Ramm og Egil Skurdal. FOTO: Kamilla Gran Solberg 

Kicker i gang humordagene for første gang

The Oslo Company og Nieu Scene vil hedre norsk humor, og i år introduserer de minifestivalen Humordagene.
Fredag, 10 februar, 2023 - 15:36

Humordagene på Nieu scene er kicket i gang med et heidundrende show med Else Kåss Furuseth, Morten Ramm og Egil Skurdal.

Komikerne dro også med seg publikum opp på scenen, og fikk bevist at det finnes en komiker i alle og enhver.


Eline Tonga er daglig leder på Nieu Scene, og gleder meg masse til de oppkommende dagene. FOTO: Kamilla Gran Solberg

–  Det er en festival

Humordagene er en rekke arrangementer i regi av The Oslo Company og Nieu Scene, med alt fra humor, til informative show. Daglig leder ved Nieu Scene, Elise Tonga (28) gleder seg masse til alt som skjer helt frem til lørdag. 

–  Det er jo en festival, med fokus på masse morsomt og gøy innhold. Vi skal hedre norsk humor og scene-show med mye forskjellige type show, forteller Tonga.

–  Det er viktig for oss at alle skal finne noe de liker, så det er alt fra Else Vors Furuseth med mye spetakkel, til impro. På denne måten, prøver vi å ha et bredt utvalg komikere, både de helt nedi 20-årene til de mer etblerte i 40-åra, forteller Tonga videre. 

I tillegg til dette, er arrangørene opptatte av at det skal være faglig påfyll, slik som “hvordan vi lagde Pørni med Henriette Steinsrup” og “hjerte til hjerte med Linn Skåber”. Likevel er knaggen på humordagene - humor. 


Morten Ramm (44) arrangerte den førte humorprisen i 2019, da han mente man burde flytte fokuset til dit komikere holder til - nemlig internett. I år utviklet det seg til “humordagene”. FOTO: Statsministerens Kontor (CC BY-NC 2.0)

Har sitt opphav i humorprisen

Selv om humordagene blir arrangert for første gang i år, har Nieu Scene arrangert komikerprisen helt siden 2019. 

Humordagene har sitt opphav i komikerprisen som har gått på NRK tidligere. I følge oppstarter av Nieu Scene, Morten Ramm (44), var ideen å fange komikerne fra der de fleste komikerne er - nemlig internettet.

- Komikerprisen gikk på NRK før, men den stoppa litt opp. Vi var interressert i å fokusere på nye plattformer som internett. Vi begynte med å arrangere det med en intern del av miljøet. Nå har det endt opp med å bli en blanding av nye ting, og unge folk - som kanskje tidligere ikke hadde blitt vurdert til å vinne noen humorpris, sier Ramm.

Hvem som vinner humorprisen, blir bestemt av en jury.

– Føltes som et vorsspill 


(F.V.) Puspa Brandvik (50) og Grete Veggeland Håland (40) skulle ønske de skulle ut på byen etter showet. FOTO: Kamilla Gran Solberg

To av de som har tatt turen innom humordagene er venninene Grete Veggeland Håland (40) og Puspa Branvik (50). 

På onsdag var de på showet “Else Vors Furuseth”; som de var veldig fornøyd med.

– Det var veldig gøy og variert. De fikk folk til å synge og danse med, sier Håland med et stort smil.

– Vi var med på showet alle sammen, vi koste oss masse, legger Branvik til. 

Damene er enige om at det føltes ut som at de var på vorsspill og skulle ønske de skulle ut på byen etterpå. 

Emneord: