Byrådsleder Raymond Johansen holdt pressekonferanse om endringer i byrådet i Oslo. Foto: Sturlason / Oslo Kommune

Helse- og næringsbyråd i Oslo går av

Etter en pressekonferanse på Oslo rådhus ble det torsdag formiddag kjent at byrådsleder Raymond Johansen gjør endringer innad i eget byråd.
Torsdag, 9 februar, 2023 - 12:48

Fra Johansens pressekonferanse har VG publisert en liste over de nye endringene i Oslo byråd. Der står nå Marthe Scharning Lund oppsatt som helsebyråd, med ansvar for helse, eldre og innbyggertjenester. Hun tar dermed over rollen til Robert Steen, etter at det ble kjent under pressekonferansen at han går ut av byrådet. 

En annen endring gjelder byråd for arbeid, integrering og sosiale tjenester, også kjent som byråd for næring og eierskap. Denne rollen har hittil tilhørt Victoria Marie Evensen (Ap), men overtas fra i dag av Usman Mushtaq (Ap). 

Fornøyd med innsatsen

Raymond Johansen forklarte under pressekonferansen at Victoria Marie Evensen (Ap) går tilbake til bystyret. 

Ifølge VGs artikkel skal Raymond Johansen ha gitt Steen og Evensen ros for sitt arbeid i byrådet. 

– Robert har vært en fantastisk byråd for Oslo, noe han viste med tydelighet gjennom to år da Oslo var episenter for pandemien, sa Johansen. 

Han skal riktignok ha fått spørsmål om Steen går av som følge av kritikken for tilstanden på Oslos helsehus. Dette ble besvart med at Johansen mener det er naturlig å gjøre endringer fram mot valget. Han påpekte også at Steen skal ha antydet at han er på vei ut av Oslopolitikken. 

Til Evensen uttrykte han sin berømmelse for arbeidet og profesjonaliteten hennes.

 

Emneord: