Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl svarer Stortinget. Foto: Lars Olav Rege

Innrømmer feilvurdering

– Jeg ser at jeg kunne vært mer åpen tidligere, sier justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl.
Onsdag, 8 februar, 2023 - 15:08

Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl svarte onsdag Stortingets spørretime om hennes bruk av TikTok på tjenestemobil. Her innrømmer hun at hun har vært for forsiktig med å dele informasjon med Stortinget.

Kommer med innrømmelse 

– Jeg har vært opptatt av å svare så åpent jeg kan og mener er klokt, men jeg ser at jeg har vært for varsom og at denne forsiktigheten har skapt mer usikkerhet. Jeg er lei for at saken har utviklet seg på den måten, svarer hun på spørsmål fra Sylvi Listhaug.

Justiskomiteen leder, Per Willy-Amundsen (Frp), spurte om Mehls TikTok-bruk var i tråd med Nasjonal sikkerhetsmyndighets råd. 

– Rådene gjelder alle apper. Alle må gjøre sine egne vurderinger og jeg mener at jeg har fulgt rådene hele tiden, sa justisministeren. 

Tilgir Mehl 

Listhaug sier til TV2 at hun er fonøyd med at justisminister legger seg flat.  

– Hun var tydelig på at hun var lei seg for at hun egentlig ikke har gjort jobben sin med å besvare spørsmål fra Stortinget. Det var veldig viktig, sier hun.

Partilederen sier videre at hun føler at Mehl har ryddet tilstrekkelig opp. 

1. februar fortalte Mehl til TV2 at hun hadde lastet ned den kontroversielle appen TikTok fra månedsskifte august-september til starten av oktober i høst på sin tjenestetelefon. Senere skal Mehl ha flyttet aktiviteten over på en egen mobil for sosiale medier. Frem til forrige uke hevdet Mehl at hun av sikkerhetshensyn ikke kunne dele konkret informasjon om hennes bruk av sosiale medier.