Eline Tuset, Siri M. Magnussen og Kaori Enatsu bidrar alle for å få et godt studentmiljø. FOTO: Gjendine Eidslott.

Kaffetid i Pilestredet

Kaffetid i Pilestredet er et gratis tilbud for studenter. Nå håper studentprest Siri M. Magnussen og studentassistentene Eline Tuset og Kaori Enats at enda flere benytter seg av tilbudet.
Fredag, 10 februar, 2023 - 10:08

Hver uke gjennom hele semesteret er det Kaffetid i Pilestredet, i eller utenfor Studenthallen i P52. Her kan studenter komme innom for gratis kaffe og noe å bite i, i tillegg til hyggelige samtaler. 

Eline Tuset (24) og Kaori Enatsu (23) jobber begge som studentassistenter, og bidrar under Kaffetid i Pilestredet. 

– Vi er i en egen avdeling her på OsloMet som heter Studentliv. Vår rolle er å ha ansvar for det sosiale. Vi ønsker å samle studentene slik at vi får et godt fellesskap, sier Tuset.  

Videre forteller hun at Kaffetid i Pilestredet er et av mange tiltak de gjør for å skape samhold blant studentene ved OsloMet. 

Inkluderende initiativ 

Enatsu forteller at hun alltid har vært opptatt av at alle rundt henne skal ha det bra. Derfor hadde hun lyst til å bidra til et bedre studentmiljø, da hun i fjor ble student selv. 

– Kaffetid i Pilestredet virket som et utrolig inkluderende initiativ hvor studentene kunne komme for gratis mat, koselig samhold og hyggelige samtaler. Jeg deltok veldig ofte på ulike arrangementer selv, og likte dette godt. Derfor ønsker jeg nå å bidra, sier Enatsu. 

– Vi ønsker virkelig at alle studenter skal ha muligheten til å ha noen å slå av en prat med når de er på skolens område. Vi har en stor forhåpning om at så mange som mulig kommer hit, tar en kaffe og slår av en prat. Slik kan studentene bli bedre kjent med hverandre. Dette er jo noe som er vanskelig for mange, så vi håper virkelig at vi kan bidra til litt glede i hverdagen, legger Tuset til. 

Satser på mer besøk 

Studentassistentene Tuset og Enatsu håper enda flere benytter seg av tilbudet om gratis kaffe. De forteller at det nå ikke er så mange innom som det har vært tidligere. 

– Vi lager jo kaffe for omtrent 250 personer, men det er ikke alltid det blir tomt. Det er rett og slett ikke så mange innom som vi håper på, sier Tuset. 

Positiv virkning 

Siri M. Magnussen bidrar også med Kaffetid i Pilestredet. Hun jobber som studentprest ved OsloMet, og merker den positive virkningen av dette tilbudet: 

– For meg, som studentprest, er Kaffetid i Pilestredet en mulighet til å fange opp de studentene som vanligvis ikke tar så mye kontakt med andre. Jeg merker også at flere tar kontakt med meg og kommer til kontoret mitt etter en samtale på kaffetid, sier Magnussen. 

Magnussen legger også til at alle de små samtalene på omtrent 10-15 minutter gir et innblikk i flere studenters hverdag.

– Det er veldig viktig å ha noen å prate med. Derfor er jeg veldig takknemlig for at studentassistentene også bidrar med hyggelige samtaler under kaffestunden.