Det var mange som møtte opp for å vise "kameratskap" for de som er tatt ut i streik. Foto: Eline Rustad Østmoe

Kjemper for rettferdighet

LO Oslo arrangerte tirsdag formiddag fanemarkering i forbindelse med tariffstreiken ved 360 Logistics AS. Streiken har vart i 4 dager, og fellesforbundet mener de to partene er langt unna en enighet.
Onsdag, 15 februar, 2023 - 09:49

 

24 bannere og flagg og mange titalls mennesker møtte opp utenfor 360 Logistics sine lokaler i Oslo. Hundrevis av biler som har kjørt forbi og tuta som støtte.

Mer lønn, mindre stress

En av de som er tatt ut i streik er Tobias. Han mener streken er viktig.

- Det føles riktig, dette er noe som burde blitt gjort for en stund siden, sier Tobias som ikke har vært ansatt i 360 Logistics lenge.


Tobias er en av de som har streiket siden torsdag morgen. Foto: Eline Rustad Østmoe

Tobias forteller at han og de andre unge arbeiderene som er tatt ut i streik har lært mye om det å ta initiativ og kjempe for det man tror på. Og han er sikker på at en tariffavtale er veien å gå.

- For meg kommer det først og fremst til å bety at jeg får mer lønn, ler han, men legger også til at han tror mange kommer til å få en mye mindre stressende jobbhverdag.

Lønn tilpassa bransjen


Fredrik Winger-Solvang kan fortelle at partene er langt fra hverandre nå. Foto: Eline Rustad Østmoe

Fredrik Winger-Solvang er styremedlem i fellesforbundet. Han er enig med Tobias i at dette er noe som burde skjedd for lenge siden.

- Det er utrolig trist at vi må stå her for en bransje som vi allerede har jobba for i flere tiår sier Winger-Solvang.


Fra andre siden av veien kunne de som hadde møtt opp høre appeller som stadig ble avbrutt av støttende tut. Foto: Eline Rustad Østmoe

Mange av de som er tatt ut i streik er unge. Styremedlemmet er imponert over engasjementet deres.

- Det er alltid gøy å se unge mennesker som er villige til å ta kampen, sier Winger-Solvang. Han avslutter med at dette handler om å få en lønn som er tilpassa bransjen.

Tar sterk avstand

Ingvild Dahl Dørnes er kommunikasjonssjef i Spekter som håndterer mediaomtaler i denne saken på vegene av 360 Logitics. Hun sier at de tar sterk avstand fra antydningene om at denne bedriften ikke ønsker å inngå tariffavtale. 


Et av skiltene som er hengt opp utenfor lokalene. Foto: Eline Rustad Østmoe

- 360 Logistics er en bedrift som har valgt å melde seg inn i Spekter for å være en del av det organiserte arbeidslivet, de vil gjerne få på plass en tariffavtale og har forhandlet med fagforeningen over lang tid om dette. Dessverre har det foreløpig ikke vært mulig gjennom forhandlinger og mekling å bli enige om hva som skal stå i tariffavtalen, og Fellesforbundet har valgt å iverksette denne streiken.


De er omtrent halvparten av de ansatte som er tatt ut i streik. Foto: Eline Rustad Østmoe

Dahl Dørnes avslutter med at Spekter og 360 Logistics er innstilt på å gjenoppta dialogen med LO Stat/Fellesforbundet når som helst for å løse denne streiken og få etablert en tariffavtale som er god for de ansatte og for bedriften.