Illustrasjonsbilde: Fredrik Olastuen (CC BY-NC 2.0 Flickr)

Kjørte på politibil for å stikke av fra kontroll

Under en politikontroll mandag morgen ble en politibil påkjørt av en bil som ble forsøkt kontrollert. Det meldte Sør-Øst politidistrikt på Twitter 9:40, en halvtime etter hendelsen.
Mandag, 13 februar, 2023 - 13:10

Politibilen sto stille da den ble kjørt inn i, sa operasjonsleder Espen Reite ved Sør-Øst politidistrikt til VG

Påkjørselen var et ledd i sjåførens plan om å stikke av, noe hen tilsynelatende klarte. 

Lokalisert av politihelikopter

En time senere kunne politiet imidlertid melde på Twitter at bilen var lokalisert av politihelikopter ved Åtangen, og at en patruje hadde kontroll på den involverte personen. Når det gjelder påkjørselen, er ingen tjenestemenn skadet, ifølge VG, men politibilen er ikke lenger kjørbar. Den anholdte personens bil er en blå Volvo V70, 2003-modell, som mangler skilt foran. 

Av hensyn til etterforskning, ville ikke operasjonslederen kommentere saken ytterligere overfor VG. Men et par timer etter den første Twitter-meldingen, hadde Sør-Øst politidstrikt på Twitter siste nytt: Den anholdte er en mann i 50-årene og mistenkt for tre forhold: Kjøring i ruspåvirket tilstand, kjøring uten gyldig førerkort, og bruk av uriktige kjennemerker.

– Han blir fremstilt for prøvetaking og innbringes for avhør ved politistasjonen, avslutter de.

Emneord: