Konnerud bandy tok seieren over Strømsgodset lørdag 11. februar. Det gjorde at Konnerud slapp nedreykkskamp. Foto: Ella Bakken Mohn

Kriget seg til seier

Lørdag 11. februar sto Strømsgodset og Konneruds bandylag klare for å finne ut hvem av A-lagene som er best i Drammensområdet.
Onsdag, 15 februar, 2023 - 09:41

De to Drammensrivalene møttes “head to head” lørdag ettermiddag på Marienlyst i Drammen. Halvveis i kampen var stillingen 1 - 1, og etter pausen klarte Konnerudgutta å dra inn seieren. Konnerud-spiller Jonas Frydenlund beskriver følelsen av å slå Strømgodset som “den deiligste på jord”.

– Det gikk strålende, vi vant jo 4 - 2, forteller Frydenlund stolt. 

Storebror

Ifølge Frydenlund er Strømsgodset som en storebror for Konnerudgutta med tanke på klubbstørrelse. Derfor synes han det var ekstra deilig å slå dem på lørdag.

– Konnerud har ikke slått dem på mange år, så det er veldig gøy.

Starten av kampen var ikke Konnerud-gutten veldig imponert over. Konnerudlaget fikk en straffe mot seg og to utvisninger. Likevel fikk de skjerpet seg etter pausen.

– Jeg må jo være fornøyd med laginnsatsen når vi vinner, selv om det ikke er den beste dagen på jobben for min del, sier Frydenlund

På tribunen sto kjæresten Martine Sørensen og heiet frem Konnerud. Hun kjenner flere på laget, og er fra Konnerud selv. Under kampen var hun smånervøs for hvordan det skulle gå, men da de fikk kontroll på spillet etter første omgang lettet det på stemningen. 

– Jeg følger vanligvis veldig lite med på bandy, men siden det er siste kampen tenkte jeg det var hyggelig å komme, sier Sørensen.


Kjæresten til Jonas Frydenlund, Martine Sørensen, fulgte entusiastisk med på kampen. Foto: Ella Bakken Mohn

Bandy i blodet

Men hvorfor ble det bandy, og ikke fotball?

Jonas Frydenlund er vokst opp med bandy i blodårene, og har helt siden han var liten digget å stå på skøyter. Han forteller at han fortsatt spiller med noen av guttene han spilte på lag med som liten.

– Det ble veldig naturlig for meg siden pappa og broren min har spilt det, forteller han.

I tillegg synes Frydenlund det er kult at bandy er verdens raskeste lagidrett med ball. 

– Når man først begynner å spille er det vanskelig å slutte. Det er godt miljø i sporten, og man får kompiser på en annen måte enn i fotballen. Her kjenner alle hverandre, sier han og gir lagkameratene “high fives”.

Feiring

Etter kampen gir Martine Sørensen Jonas Frydenlund en god klem og et kyss. 

– Nå skal det feires, sier Frydenlund med et glis om munnen.

Han forteller at de skal ta noen pils i garderoben for så å ta festen videre til bandypuben på Marienlyst. Og selv om det ble litt hett under kampen, er Strømsgodset-spillerne velkommen til å bli med de også.


Konnerudspillerne ikledd rødt, og Strømsgodset spillerne i svarte drakter. Foto: Ella Bakken Mohn