Det var god stemning i Manglerud ishall med musikk, disco og hockey. Foto: Anne Svarstad

Isen stappa av hockeyglade jenter: – Dritkult

Manglerud Star ishockey satser nå på jentene, og de vil være med i kampen for likestilling i norsk hockey.
Mandag, 13 februar, 2023 - 14:35

Ifølge Hockey.no, utgjør antall jenter/kvinner i dag 13 prosent av alle som løser lisens i NIHF, og alle er enige om at denne prosentandelen må bli større i årene som kommer. For å få det til må både NIHF, regioner og klubber trekke i samme retning og prioritere jentehockey. 

Forbundet legger videre fram at de vil få et bedre tilbud til flere jenter og kvinner. Manglerud Star jentehockey, med Cathrine Kråkenes i spissen, er en av mange hockeyklubber i Norge som vil få flere jentelag.


Cathrine Kråkenes er storfornøyd med oppmøtet på jentehockeydagen, og hun gleder seg allerede til neste gang. Foto: Grovenfoto.no/privat

Hockeyjenter i fokus

75 håpefulle jenter møtte opp på lørdag for god musikk, disco, og ikke minst hockey.

– Det her er jo bare dritkult. Vi har mange jenter her i dag, og man kan se at de har det dødsgøy ute på isen, forteller hun blid.

Kråkenes mener det er viktig å ha slike arrangementer som dette her. Det funker, og det er med på å rekruttere jenter og gi dem et sted de kan ha det gøy. 


Disse to jentene tok på seg finstasen og gjorde seg klare for skikkelig discohockey. Foto: privat

– Hockey er en mannsdominert sport, og på idrettsarenaen ligger vi litt bak når det kommer til likestilling.

Kråkenes er pådriver av jentehockeyen på Manglerud Star ishockey, og satsningen har de drevet på med i fem år nå. Og det slutter ikke her.

– Når de kommer hit, åpnes øynene deres. De skjønner at dette ikke bare er en guttegreie, men en følelse av at dette er noe de kan få til, avslutter hun blid.