Utstillingen “Over til neste fase” på Galleri Vekta. Foto: Andreea Stanciu

Åpnet sin første soloutstilling

Hver uke har studentene fra Einar Granum utstilling på Galleri Vekta. Denne helgen stiller Oda Smith Olsen ut sine verk under tittelen Over til neste fase.
Søndag, 12 februar, 2023 - 21:17

Galleri Vekta er Einar Granum Kunstfagskoles faste visningssted. Hver helg får studenter ved Einar Granum stille ut prosjektene sine. Denne helgen er det Oda Smith Olsen som står på Galleri Vekta og viser frem verket sitt. 


Noen av verkene som blir vist frem i dag. Foto: Andreea Stanciu

– Dette er min første soloutstilling, og føles ganske komfortabelt.

Olsen sier at historien bak dagens verk “Over til neste fase” handler om en fråtser som nå har kollapset.

– En gang i tiden lignet fråtseren på en vakker sol, men hun hadde også noe mørkt som lå over seg. Hovedkarakteren klarte ikke å temme dette mørket. Det ville ikke slutte å vokse, verden ble uklar og hverdagen ble tyngre. Hun hadde rotet seg helt bort i en verden som ikke eksisterte. En dag ble det for mye, legger kunsteren til. 


Dette er hovedkarakteren i dagens utstilling. Foto: Andreea Stanciu 

– Folk har kjøpt verkene mine

Olsen sier at når hun lager kunst, tenker hun ikke på at folk skal kjøpe dem.

– Man kan selvfølgelig spørre om å få kjøpt verkene, men siden fokuset ikke er å selge har jeg ikke laget noe prisliste for utstillingen. Det har hendt at folk har kjøpt kunstverkene mine før, og det synes jeg alltid er koselig, sier kunsteren. 


Oda Smith Olsen foran sine verk. Foto: Andreea Stanciu 

Det studenten liker best med kunst, er å reflektere over seg selv og verden rundt. Selv om det ikke er lenge siden hun begynte, har det alltid vært en interesse for henne. 

– Jeg føler at jeg har funnet min egen ting, og det er jeg veldig glad for.

Mange ungdommer har kommet for å se på utstillingen. Frederik Holth er en av menneskene som har kommet for å se på det som blir vist frem i dag. 


Frederik Holth er imponert over dagens utstilling. Foto: Andreea Stanciu 

– Jeg synes det er utrolig imponerende hva hun har fått til. Det er første gangen jeg er med på en slik kunstutstilling, og det er fascinerende å se hvordan hun klarer å få budskapet frem. Følelsene utstillingen gir meg er veien til de mørke tankene og depresjoner, sier han. 

Emneord: