Tiril Eckhoff i tet med svenske Hanna Öberg i ryggen fra VM i Östersund i 2019. FOTO: Guillaume Baviere (CC BY-SA 2.0)

Tiril Eckhoff vurderer å legge opp

Etter lang tid på sidelinjen bryter skiskytteren tausheten i et intervju med NRK.
Onsdag, 8 februar, 2023 - 12:44

Skiskyting betyr fortsatt mye for Eckhoff. Likevel vet hun ikke om hun kommer tilbake til sporten hun elsker. I intervjuet med NRK sier hun:

– Jeg er veldig usikker. Jeg er litt i tenkeboksen, siden jeg har slitt såpass mye med helsa. Jeg grubler fortsatt litt på hva jeg skal gjøre, om jeg orker å ta en sesong til, eller om jeg skal «call it a day».

Søvnproblemer og lang pause

I dag starter VM i skiskyting og før sesongstart hadde mange regnet med at Tiril Eckhoff skulle være en selvfølge i uttaket. Men denne sesongen har ikke gått som planlagt, med søvnproblematikk og helsehjelp. 

– Det er noe jeg ikke ønsker min verste fiende å slite med en gang, sier hun til NRK.

Hun har ikke gått skirenn siden seirene på sprint og jaktastart i verdenscupavslutningen i mars i fjor.

– I starten var det egentlig ganske tøft å se skiskyting på TV. Det er egentlig det jeg hadde aller mest lyst til å drive med. Men nå har det gått opp for meg at det går fint å sitte hjemme å se lagkameratene gjøre det bra. Det er inspirerende det også, sier hun videre i intervjuet. 

Emneord: