Sjefredaktør Tove Lie i Khrono er blant tre nominerte som kan bli kåret til Årets redaktør av Oslo Redaktørforening. FOTO: Kamilla Gran Solberg.

Tre i kampen om Årets redaktør

Årets redaktørpris kan gå til redaktører i NRK, VG og Khrono.
Mandag, 27 februar, 2023 - 11:54

Mandag 6. mars skal Oslo redaktørforening tildele prisen for Årets redaktør. Ifølge Adressa er det nå annonsert at det er utenriksredaktør Sigurd Falkenberg Mikkelsen i NRK, nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken i VG og sjefredaktør Tove Lie i Khorono som er de tre nominerte. 

Prisen deles ut til den redaktøren som har utmerket seg ved en imponerende, helhetlig utøvelse av redaktørgjerningen. Juryen skal ta hensyn til de etiske, publistiske og kommersielle utfordringene som vedkommende har stått overfor, samt vurdere evnen til redaksjonell nyskapning redaktøren har bidratt til. 

Årets jury består av Knut Olav Åmås (direktør i Fritt Ord), Mari Skurdal (Klassekampen), Eirik Løkkemoen Bjerklund (leder i NJ Oslo og journalist i Avisa Oslo), Hilde Schjerve (NTB) og Veslemøy Østrem (Altinget).

Prisene Årets meningsbærer, Årets nyskaper og Årets hederspris skal også deles ut.

I 2022 var det ansvarlig redaktør i Klassekampen, Mari Skurdal, som tok med seg prisen for Årets redaktør. Årets meningsbærer gikk til debattredaktør i Avisa Oslo, Fawad Ashraf, og Årets nyskaper ble Kristoffer Egeberg, ansvarlig redaktør i Faktisk.no.  

Emneord: