Her er en oversikt over områdene som er rammet av uværet.

Uvær skaper transporttrøbbel

I Finnmark og Troms fylke er flere veistrekninger nå stengt på grunn av kraftig vind og snøbyger det siste døgnet. Det melder NRK i dag.
Tirsdag, 28 februar, 2023 - 12:57

E6 over Kvænangsfjellet i Troms er nå stengt. Dette innebærer at blant annet Hammerfest, Honningsvåg, Berlevåg og Båtsfjord er isolert, og at man må reise via Finland for å reise til og fra Finnmark. 

I tillegg har alle flyreiser til og fra Mehamn, Honningsvåg, Vadsø og Hammerfest blitt innstilt natt til tirsdag. Øvrige flyplasser i Troms og Finnmark har forsinkelser eller går som normalt. 

– Det er ganske mye vær og vind i hele Finnmark. Spesielt på kysten har det vært mye vind i natt. Det har vært oppe i liten til full storm, sier statsmeteorolog Iris Hestnes til NRK. 

Det forventes også forsinket levering av post og pakker, etter at to trailere fra Posten kjørte utfor mellom Alta og Lakselv natt til tirsdag.  

Reisende anbefales nå å beregne ekstra tid til transport. Det advares også mot betydelig snøskredfare i hele fylket. 

– Det er lagt ut faregrad tre som er betydelig snøskredfare. Det betyr at det kan gå naturlige utløste skred, sier Solveig Kosberg, vaktleder hos snøskredvarslet Varsom

Emneord: