Alexander Read bruker nesten all sin tid på friluftsliv, for seg selv og andre. Foto: Eline Rustad Østmoe
Sett av nesten 450 000:

– Vi drar ikke på tur for å lage TV

Alexander Read (41) jakter magiske turøyeblikk ute sammen med døtrene Mina Floriana (7) og Lilje Olava (4). TV2-serien "Mina, Lilje og meg" har blitt en seer-favoritt.
Torsdag, 9 februar, 2023 - 13:42

–  Det har vært vanvittig bra respons, både i seertall, og viktigst tilbakemeldingene vi har fått, de viser at innholdet treffer, sier Read.

Han er opptatt av å vise at utetid er noe som må velges av voksne. Og hvordan valget mellom utetid og skjermtid påvirker både psykisk og fysisk helse hos store og små.

–  Alt jeg driver med handler om å bryte ned terskler slik at enda flere, både store og små, får gode opplevelser i naturen, sier 41-åringen. 

Kameraet skal ikke være i veien

Read påpeker at de er på tur for å være sammen, ikke for å lage TV. Til tross for at han nesten filmer alt selv, er det ikke noe jentene legger merke til.

–  Mina ble overrasket da vi satte oss ned for å se en episode, selv om hun har hjulpet til med kameraet, hadde hun ikke tenkt på at hele turen ble filmet, forteller han. 

–  Kameraet skal ikke komme i veien, sier Read.


Familien har flere hundre netter i telt. Foto: Eline Rustad Østmoe

Flere feltdøgn enn soldater

41-åringen holder foredrag i Oslo, og forteller om sine unike opplevelser av å bli med inn i jentenes magiske barneverden.

Sammen med døtrene gikk 41åringen 150 km på ski, over 17 dager. Det resulterte i at de krysset langstua nasjonalpark på langs, og i en real seersuksess. TV2 bekreftet at serien er sett av nærmere 450 000.

Det var ikke første gang jentene dro på tur sammen med «daddy».

– Helt siden barna var bittesmå har vi dratt ut i naturen. Vi velger et liv med naturen, sier familiefaren. 

Read kan også fortelle at Mina (7) sin dukke Laura har flere feltdøgn enn en gjennomsnittlig soldat i førstegangstjenesten per år.

Emneord: