VANT: Aleksander Steen Olsen ble norgesmester i storslalåm under NM i alpint i Trysil. Foto: Ola Matsson/Skistar Trysil

Alexander Steen Olsen ble norgesmester i storslalåm

Det var en spennende slalåmkonkurranse under NM i alpint søndag ettermiddag, der Aleksander Steen Olsen (21) stakk av med seieren.
Mandag, 27 mars, 2023 - 10:23

Mange av konkurransene under alpint NM i Trysil ble utsatt i flere dager på grunn av dårlig vær og krevende forhold. 

Lørdag fikk de endelig slalåm som første konkurranse. Lucas Braathen, sesongens sammenlagte vinner, tok seier foran Henrik Kirstoffersen, og Oscar Sandvik (18). Sistnevnte overrasket alle under konkurransen.

Søndag avsluttet de norgesmesterskapet med storslalåm. Aleksander Steen Olsen tok seieren med 29 hundredeler foran Rasmus Windingstad, og 80 hundredeler foran Henrik Kristoffersen.

Gårsdagens vinner, Lucas Braathen, tok 4. plassen. Han røpte i målområdet at han var sliten etter en lang og krevende sesong. Braathen vant nylig verdenscupen i slalåm sammenlagt.

– Det begynner å nærme seg beachsesong. Jeg er sliten, sa Braathen etter 2. omgangen i søndagens storslalåm.

Nykommer tok seieren

Som nest sist ut av startfeltet kjørte Steen Olsen en forrykende omgang, der han kjørte så fort at han la seg ned og mistet den ene skien etter målstreken. Han kjørte inn til tiden 54.79, som holdt til seier og tittelen som norgesmester.

– Det var litt skuffende i går, så det er veldig gøy å avslutte med en seier i sola her i dag, sa Aleksander Steen Olsen til NRK i målområdet etter dagens seier i Trysil.

Steen Olsen har hatt sitt store gjennombrudd denne sesongen etter at han vant junior VM forrige sesong. Tidligere denne vinteren vant Steen Olsen verdenscuprennet i Palisades Tahoe, USA i øvelsen slalom. Til tross for at unggutten har flere store resultater internasjonalt, legger han ikke skjul på at det er kult å vinne norgesmesterskapet.

– Det er deilig å ikke kjenne på det presset som er i en verdenscup, men å bli norgesmester i et land der vi er så mange gode betyr mye. Det er kult å vinne NM, sa Steen Olsen.


NYKOMMER: Steen Olsen har denne sesongen hatt sin gjennombruddskarriere, og konkurrerer nå med de store gutta. Foto: Ola Matsson/Skistar Trysil Ola Matsson/Skistar Trysil

Gårsdagens sølvmedalist og en fast pallkandidat i verdenscupen, Henrik Kristoffersen fra Rælingen IL, innrømte til NRK i målområdet at dagens renn ikke var hans beste noensinne.

– Det var helt okei, jeg slet litt i førsteomgangen, men leverte greit i andre omgang og fikk et greit resultat, sa Henrik Kristoffersen.

Kjørte sitt siste renn

Det var stor glede i målområdet da Leif Kristian Nestvold-Haugen kjørte sitt siste alpinrenn noensinne. Han har kjørt over flere hundre FIS-renn, med over 200 deltakelser i verdenscupen. Han endte på en 6. plass i dagens renn.

Han var tydelig på at norgesmesterskapet i Trysil ble hans siste renn noensinne. 

– Det er rart, det er vemodig. Det var mye adrenalin, og det var veldig gøy å kjøre. Jeg ga gass i to omganger, men nå er det greit å gi stafettpinnen videre.
 

 

Emneord: