Sånn så det ut for noen av de som av en eller annen grunn befant seg i Møllergata sent torsdag ettermiddag. FOTO: Martin Norbeck Ellevold.

Brann slukket i Møllergata

18:45 torsdag kveld er flammene og røyken under kontroll. To personer fra leiligheten det oppsto brann i, er kjørt til legevakten. Brannårsaken er foreløpig ukjent.
Mandag, 6 mars, 2023 - 09:43

Brannen brøt ut i 4. etasje i en av bygårdene langs Møllergata i Oslo sentrum, et par steinkast fra Oslo hovedbrannstasjon. En drøy time etter at brannvesenet var på plass var det lite igjen av den svarte røyken som hadde stått ut av 4. etasje-vinduet frem til da.

- Både oppgangen det brenner i og den ved siden av er evakuert, opplyser politiets innsatsleder Tore Barstad til Journalen i 18:30-tiden. Den tredje oppgangen i bygningen - med vinduer ned mot veien - er ikke evakuert. 


Brannvesenet måtte åpne et kumlokk og hente vann fra kloakken, et opplegg som sammen med bilene deres i praksis sperret Møllergata for gjennomkjøring. FOTO: Martin Norbeck Ellevold Martin Norbeck Ellevold

 

- 15–20 stykker evakuert

Ingen skal være livstruende skadd, ifølge Barstad, men de to som bodde i brannleiligheten – en mann og en kvinne - er kjørt til legevakta for kontroll.

Innsatslederen forteller om utrykningen:

- Vi fikk beskjed om en kraftig brann i Møllergata kl. 17:42, og da vi kom hit, sto det flammer ut av vinduet. Brannen har i hovedsak spredd seg oppover, men også til leilighetene vegg i vegg.

Han sier de er bekymret for hele bygningsmassen, og at brannvesenet nå jobber iherdig for å kartlegge skadeomfanget, mens de fortsetter slukningsarbeidet. Røykdykkere er også på plass, synlig fra utsiden i form av lommelyktlysingen frem og tilbake i leilighetene i både 4. og 5. etasje. 
 


Politiets innsatsleder Tore Barstad. FOTO: Martin Norbeck Ellevold

Vaktkommandør ved Oslo Brann og redning, Rune Elstad, sier til NRK at det var stor spredningsfare i bygården, som ble bygget på 1890-tallet.
 

Flytta fra naboleiligheten i går

Leilighetene vegg i vegg med brannleiligheten er etter alt å dømme også hardt rammet. I en av dem bodde Lars Ivar Erdal-Aase (32) - frem til i går. Da flyttet han endelig ut, etter å ha fått bært ut siste rest av møbler og inventar. Nå, etter et tips fra en bekjent, står han her sammen med forbipasserende, politi, brannvesen, ambulansepersonell, journalister og evakuerte, på bygningens nedside i Møllergata og ser scenene utspille seg.

 – Det skulle være visning 17. og 19. mars, sier han.


Lars Ivar Erdal-Aase (32) får neppe solgt gamleleiligheten som planlagt nå. FOTO: Martin Norbeck Ellevold Martin Norbeck Ellevold

 

Emneord: