Det er 16 år siden man først kunne se slike plakater i store deler av Europa. Foto: Gideon(CC BY 2.0 Flickr)

Avkrefter ryktene rundt Madeleine McCann

Madeleine McCann forsvant i en ferieleilighet i Portugal, mai 2007. 21 år gamle Julia Wandelt mener at hun selv er den savnede.
Onsdag, 22 mars, 2023 - 13:25

Sosiale medier florerer av videoer om Julia Wandelt og alle likhetene hun har med den forsvunnede Madeleine McCann. Dagbladet melder at ekspertene nå har kommet med klar tale rundt saken. 

Tidligere etterforskningsleder i politiet Jørn Lier Horst forteller til Dagbladet at at han har liten tro på at oppklaringen av McCann-saken ligger hos den polske kvinnen.

– DNA-profilen til Madeleine sitter politiet på, så man trenger ikke kontakte foreldrene på nytt for å foreta analyser eller skaffe materiale, sier Horst.

Det sveitsiske programvareselskapet Ava-X har brukt et ansiktsgjenkjenningsprogram for å se nærmere på bilder av både henne og Madeleine McCann. Etter å ha studert bildene av Wandelt, sier de at det ikke hersker noen tvil om at hun ikke er Madeleine McCann.

Dagbladet forteller også at politiet er sikre på at Madeleine McCann er død, og de også har en gjerningsmann i kikkerten. Likevel forteller de at etterforskningen fortsatt pågår, men at påstanden til Julia Wandelt kan utelukkes. 

 

 

 

 

Emneord: 
Tags: