Rundt en tredjedel av smittede med nedsatt immunforsvar dør. Foto: Attribution-NoDerivs 2.0 Generic (CC BY-ND 2.0)

Dødelig soppinfeksjon spres i USA

Soppinfeksjonen Candida Auris sprer seg lynraskt
Onsdag, 22 mars, 2023 - 15:20

I USA sprer det seg en dødelig soppinfeksjon uten noen åpenbar kur “urovekkende” raskt. Infeksjonen skal i utgangspunktet ikke være farlig for friske mennekser, men kan ramme de med nedsatt immunsystem. Resultatet av smitte kan føre til at man blir svært syk eller i verste fall dødsfall. 

Flere av pasientene skal ha blitt smittet på sykehus eller sykehjem.

Ifølge TV2 regner CDC infeksjonen som en “akutt antimikrobiell trussel”. Dette er i forbindelse med at de fleste smittetilfellene ikke responderer på normal behandling mot soppinfeksjon. 

Infeksjonen er utbredt rundt om i USA, og halvparten av USA sine delstater har registrert smittetilfeller av infeksjonen. Den drastiske økningen i antall smittede kan skyldes dårlig hyigene på helseinstutisjoner. 

Nyheten om spredning av den dødelige soppinfeksjoner får folk til å trekke tråder til serien “The last of us”. I serien er det en dødelig soppinfeksjon mange samenlikner med denne som har spredt seg i USA. TV2 har sitert fra NBC hvor epidemilogen Dr. Waleed uttrykker sin bekymring over at folk som har sett serien sprer frykten over at alle skal dø.

– Vi vil ikke at folk som har sett “The Last Of Us” skal tro at vi alle kommer til å dø. Dette er en infeksjon som rammer svært syke mennekser, som i utgangspunktet allerede har en rekke andre helseproblmer, sier Dr. Ealeed til NBC.