FORSKUDDSSEIER: Allerede før den siste verdenscupfinalen har Birk Ruud sikret sammenlagtseieren i verdenscupen for freeski. FOTO: Fredrik Ouren Jostad 

Fire norske videre til finalen i Silvaplana

Etter en spennende kvalifisering klarte fire av ni norske freeskiutøvere å kvalifisere seg til finalen i Sveits.
Fredag, 24 mars, 2023 - 10:23

– Det var en bra kvalifisering der vi fikk med fire av ni norske utøvere med inn i finalen, både guttene og jentene leverte varene, sa landslagstrener Herman Orheim like etter kvalifiseringen i Silvaplana.

Johanne Killi, Sandra Eie, Birk Ruud og Sebastian Schjerve er videre til slopestylefinalen i Silvaplana, som kjøres førstkommende lørdag. Finalene sendes på Viaplay på lørdag, med kvinnenes finale klokken 10:55 og herrenes finale 12:55. Dette er den siste verdenscupen som kjøres i freeski denne sesongen.

Johanne Killi landet et godt run som ble belønnet med 83.80 poeng av dommerne, hun kvalifiserte seg som nummer tre. Sandra Eie landet et greit run, og tok niende plassen.

Etter litt trøbbel i første forsøk leverte Birk Ruud et solid andre run, og ble nummer to i sitt heat. Lagkamerat Schjerve leverte også varene og kvalifiserte seg som nummer tre.

I tillegg til å ha vunnet VM har Birk Ruud så langt denne sesongen vunnet fem av seks verdenscuper han har deltatt i, med 195 poeng differanse mellom han og andremann på sammenlagtrangeringen, har han sikret sammenlagtsseieren i verdenscupen.


VIDERE: Fire norske freeskiutøvere er klare for finalen i Silvaplana, Sveits. Her er Birk Ruud i lufta under VM i freeski for noen uker siden. FOTO: Freeskilandslaget

Johanne Killi sikret også sammenlagtsseieren i verdenscupen etter at hun tok andreplassen i Frankrike forrige uke, hun har også vunnet tre verdenscuprenn i slopestyle denne sesongen.

Lagvenninne Sandra Eie ligger på en femteplass sammenlagt, men er ikke mange poeng unna pallen i sammenlagtrangeringen. Eie ble nummer to i øvelsen big air da hun leverte store triks under VM i Georgia tidligere denne sesongen.

Christian Nummedal, Leo Landrø, Vebjørn Gråberg, Eirik Sæterøy og Tevje Skaug kjørte også, men ble slått ut i kvalifiseringen. Til tross for at de ikke nådde helt opp er treneren svært fornøyd med utøverene sine prestasjoner.

– Det jeg er veldig gira på er at så og si alle utøverne landet et run hver, som de kunne være stolte over, fortalte Herman Orheim til Journalen.

 

 

Emneord: 
Tags: