Det var tett mellom Fjellhammers mål da de vant kampen mot ØIF Arendal Elite. Foto: Hedda Grønbrekk

Fjellhammer tok avgjørende seier

På onsdag møttes de to lagene i en avgjørende kamp om en plass i sluttspillet.
Torsdag, 2 mars, 2023 - 12:47

Fjellhammer tok seier på hjemmebane da de møtte ØIF Arendal Elite, onsdag kveld. Kampen var jevn fra start til slutt, slik kampene mellom de to lagene ofte er. Hjemmelaget klarte til slutt å avslutte med en stilling på 33 - 27, etter en dramatisk og avgjørende kamp.

— Klubben i mitt hjerte

I kantina står Fjellhammersupporterene Endre Stenseth (17) og Niklas Rønningen (18) og venter på at kampen skal starte. De er begge gira og har høye forventninger.

— Det er jo klubben i mitt hjerte, forteller Rønningen og ler.

De begge håpet på bra trøkk fra både tribunen og begge lag.

— Og så håper vi så klart på en seier da, legger Rønningen til.

Før onsdagens kamp lå hjemmelaget Fjellhammer på tiende plass på tabellen. To poeng under ØIF Arendal Elite, som lå på syvende plass. Derfor var dagens kamp avgjørende for Fjellhammer dersom de ville rykke opp på tabellen og sikre seg en plass i sluttspillet.

Dette var Fjellhammers nye hovedtrener Robert Hedin sin første kamp med laget på hjemmebane. I følge klubbens nettside har svensken bakgrunn som trener for Rema 1000-klubben Nøtterøy og som spiller på det svenske landslaget. I dag trener han i tillegg USA sitt landslag.

Niklas Rønningen og Endre Stenseth er klare for kamp. Foto: Hedda Grønbrekk

ØIF Arendal Elite starter kampen med ballen, men etter kun ett minutt skyter motsanderenes spiller Alexander Djordjije Mitrovic inn to mål. Flere av tilskuerne på tribunen skryter av selvtilliten til 24-åringen. Laget fra Arendal starter kampen med et litt klønete spill der de mister flere sjanser, men henter seg etterhvert inn igjen og tar over ledelsen. Bortelagets keeper Ivan Eres setter i et brøl etter å ha reddet skudd etter skudd.

Spilleren fra Fjellhammer; Mitrovic, scorer på mål. Foto: Hedda Grønbrekk

Første omgang er jevn og ØIF Arendal Elite har et lite overtak gjennom mesteparten av tiden, før Fjellhammer tar inn på mot slutten av omgangen. Da omgangen avsluttes leder Fjellhammer med stillingen 15 -13.

Spenningen fortsetter

Andre omgang starter og kun tretti sekunder inn i spillet slår Fjellhammers Herman Schultz inn et mål. Jubelen fra tribunen fyller Lørenskoghallen. Fjellhammer har overtaket resten av kampen, og spenningen er til å ta på. Det blir en omgang fylt med straffeskudd fra begge lag. Spillerne blir ivrigere og ivrigere, og tar på seg flere og flere utvisninger.

Mot slutten av kampen står målet til Fjellhammer åpent, og ØIF Arendal Elite benytter sjansen til å slå inn hele tre mål. Likevel er stillingen 33 - 27 til Fjellhammer i det klokka ringer og kampen er over. Jubel fyller hallen nok en gang. Fjellhammer fikk sine to poeng og er nå med i sluttspillet.