– Ubehagelig å skifte foran befal

Vanessa Evjen Camarena, kjent fra NRK-serien «Klar til strid», ønsker flere endringer i Forsvarets håndtering av seksuell trakassering og overgrep.
Tirsdag, 7 mars, 2023 - 09:09

 – Det er ikke noe vits å ha en samtale om seksuell trakassering to uker før tjenesten er ferdig, sier Vanessa Evjen Camarena om sin tjeneste på Setermoen militærleir. Nå ønsker hun å se flere endringer i Forsvarets håndtering av seksuell trakassering og overgrep.

Forsvarspolitisk talsperson for Arbeiderpartiet Nils-Ole Foshaug sier til NRK at de har sett at personer har blitt dimittert uten at det har fått konsekvenser. De har også sett at det er noen som avanserer i stillinger uten at det er tatt grep. Han forteller nå at Arbeiderpartiet ønsker å stramme inn i Forsvarets varslingssystem.

Journalen har kontaktet Forsvaret, og forelagt anklagene mot dem i saken. De har ikke svart på henvendelsene.