Nikolai Andresen (19) pendler med Follobanen fra Vestby til Oslo for å komme seg på universitetet. Foto: Hedda Grønbrekk.

Follobanen er gjenåpnet

Follobanen er tilbake i rute igjen etter ti uker med stopp.
Mandag, 6 mars, 2023 - 11:51

Søndag var Follobanen tilbake i drift igjen. Togreisen fra Moss til Oslo S er nå 11 minutter kortere, grunnet halvert reisetid mellom Ski og Oslo S.

— Selv om det bare er elleve minutter kortere, så merker jeg det jo. Det er deilig å komme meg raskere inn til byen når jeg pendler, sier studenten Nikolai Andresen (19).

Han pendler fra Vestby til Oslo, og er en av mange som benytter seg av den omdiskuterte togreisen.

Kostet 36,8 milliarder kroner

Follobaneprosjektet, som kostet 36,8 milliarder kroner, åpnet egentlig i desember 2022, men måtte stenges igjen etter varmeutvikling og røyk i tekniske anlegg. Månedene etter har ifølge BaneNor vært fylt av testing og finjustering, og etter omtrent fire måneder med venting er banen tilbake i drift igjen. 

— Det er jo så klart irriterende, jeg har ventet lenge på at den skal åpne. Men jeg tror heller ikke det hjelper å være så sint på BaneNor. Det eneste man kan gjøre er å vente, sier Andresen.


Musikkstudenten står og venter på første tur med Follobanen etter gjenåpningen. Foto: Hedda Grønbrekk

Takker for tålmodigheten

I en pressemelding takker BaneNor alle som har vært tålmodige mens banen har vært stengt. 

— Nå er vi trygge på at Follobanen er klar for togtrafikk igjen, og det er jeg veldig glad for, sier konsernsjef i BaneNor, Gorm Frimannslund, i et intervju med NTB. 

— Ikke verdens undergang heller

Andresen håper banen vil forbli åpnet etter gjenåpningen.

— Jeg har jo lyst til å tro på det, men man vet jo aldri etter det var vært så mye frem og tilbake. Samtidig er det jo ikke verdens undergang heller om jeg må sitte på toget i ti minutter ekstra. 

— Som en helt vanlig togreise

Etter 24 minutter har Andresen kommet seg til Oslo S, tar gitarkassen på ryggen og trår ut på perongen. 

— Det var jo egentlig som en helt vanlig togreise. Jeg glemte nesten at det var Follobanen. Men det gikk jo raskere, spesielt fra Ski. Plutselig var jeg i Oslo liksom. 

 

 

Emneord: 
Tags: