Klassen består av 14 studenter i alderen 20 til 26. Foto: Filippa Torjusen

HELLO WORLD! inviterte til nytenkende jazz

Andreklasse på NTNUs jazzlinje er på sin årlige turné, og onsdagens konsert fant sted på berømte Victoria i Oslo.
Torsdag, 23 mars, 2023 - 11:50

HELLO WORLD! fylte onsdag kveld Victoria Nasjonal jazzscene. Andreklassen fra jazzlinja ved NTNU er sin årlige turné, der de spiller egenkomponerte låter. Anna Ueland (26) er den eldste i gjengen. Hun er en av få som har kommet inn på den ettertraktede jazzlinja. Hun forteller om hvordan det er å være på turné med klassen sin.

–Det er helt fantastisk, og veldig slitsomt, sier Ueland.


Anna Ueland spiller piano og synger på klassens turné. Foto: Filippa Torjusen

Andreklassingene skal være på turne i to uker, og dette er deres fjerde konsert.

­–Vi bor nå oppå hverandre, og har leid biler som vi kjører rundt med. Vvi har derfor måtte lage et reglement, ler Ueland.

Det er blant annet ikke lov å pirke på hva sjåføren gjør, og de må alltid være positive etter en konsert er ferdig. Dette er for å opprettholde den gode stemningen de har.

Konserten vil bli publisert som en film, hvor publikum kan høre sangene, forteller Anna Ueland.

Frysning fra topp til tå

Musikerne begynte å forberede turneen for fire måneder siden. På denne tiden har hver av de fjorten jazzerne komponert hver sin låt. Samtidig har studentene samarbeidet om å få til et ferdigprodukt, noe publikum setter stor pris på.

–Det var ekstremt bra! Det var et flott samspill, og jeg har hatt frysning fra topp til tå, sier Emilie Brøndbo (21).


Emilie Brøndbo synes det er ekstra gøy å gå på konsert når det er gratis. Foto: Filippa Torjusen

Brøndbo forteller at hun og venninnen alltid møtes når det er konsert på Victoria.

Musikerne på scenen sier gjentatte ganger at det er veldig stas å spille på akkurat denne scenen. Det er hit de beste jazzmusikerne kommer og spiller, så det å spille på Victoria er en prestisje.

Uhørt!


Kjersti Haaland forteller at på jazzkonserter skal man å gi applaus etter en solo selv om sangen fortsetter. Foto: Filippa Torjusen

Nasjonal jazzscene arrangerer Uhørt!-konserter en gang i måneden. Tilbudet er gratis, og det er unge jazztalenter som spiller på den berømte scenen.Målet er å støtte unge musikere, samt å tiltrekke et yngre publikum.

Emilie Brøndbo var ikke den eneste som likte konserten. Kjersti Haaland (20) har tatt med seg venninnene sine til Victoria denne onsagskvelden. Haaland forteller at hun har hørt flere av musikerne i HELLO WORLD! spille før, men at dette var i andre besetninger, og ikke med dette bandet.

–Jeg må stå opp klokka 05.00 i morgen, men jeg måtte bare få med meg dette, sier Haaland med et smil.