Selskapet Acer har annonsert at de skal lansere sin første el-sykkel - og det med kunstig intelligens. Foto: Naturvernforbundet Hordaland (Flickr, CC BY-NC-ND 2.0)

Lanserer el-sykkel med kunstig intelligens

Selskapet Acer har annonsert at de skal lansere elsykkel med kunstig intelligens.
Onsdag, 22 mars, 2023 - 16:13

Selskapet Acer, som er kjent for sine PCer, har annonsert at de skal bevege seg inn på elsykkelmarkedet. De skal lansere sin første og eneste elsykkel - med kunstig intelligens, ifølge selskapet Acer. Det skriver Tek

Elsykkelen skal hete ebii, og med sykkelen kommer en assisten selskapet kaller abiiAssist. Assisten skal, ved hjelp av kunstig intelligens, «lære» seg kjørestilen til brukeren. På denne måten skal el-sykkelen tilby «en mer personlig opplevelse».

I pressemeldingen skriver Acer at denne funksjon vil kunne «justere motoreffekten for å sørge for uanstrengt kjøring basert på brukerens pedalkraft og gjeldende veiforhold». I praksis skal el-sykkelen vite når den behøver å hjelpe deg litt ekstra, og når den skal la være.

All informasjonen om deg og dine kjørevaner vil kunne samles i ebiiGo-appen, hvor man også vil få opp praktisk informasjon som beste rutevalg, sykkelens batteri, og ens egen kjørehastighet.

Acer beskriver el-sykkelen som «AI-drevet», men Ars Technica påpeker likevel at det er en sannhet med modifikasjoner. Funksjonene til sykkelen er såpass begrenset, og at bruken av begrepet er mer knyttet til markedsføringsgevinst grunnet ordets popularitet, enn sykkelens kvaliteter.

Men foruten at Acers nye satsingsområde påstås å skulle anvende kunstig intelligens, er sykkelen i seg selv tilsynelatende å regne som en helt vanlig elsykkel – utover at den kun skal veie 16 kg, hvilket er å regne som en lettvektssykkel for el-varianter å regne.