Sola i gule drakter og Aker i svarte draker. Foto: Kristin Hovda

Soleklar seier til Sola

Sola stakk av med seieren i bronsekampen i håndball mellom Sola og Aker i Rema 1000-ligaen.
Torsdag, 23 mars, 2023 - 10:41

– Kampen gikk veldig fint for våres del, sier Steffen Stegavik, trener for Sola.

– Idag ble det en veldig tøff kamp, sier Lars Abelsen, trener for Aker

 

Høy musikk spilles på høyttalerne da spillerne varmer opp. Gule og sorte drakter løper rundt. Rop klinger mellom veggene i hallen, og håndballer kastes frem og tilbake med en stor styrke. Energiske spillere spretter ballen i gulvet før den kastes til en lagkamerat. Stemningen er spent før kampstart. Tribunene er fulle, og publikum snakker glade mellom seg. Noen smiler og vinker til spillere på banen, andre ønsker nye tilskuere velkommen.

På fra start

Med en gang det piper i fløyta er kampen i gang. Fra start er begge lag på ballen, og det er flere avslutninger på mål, der flere av dem ender med skåring. Tolv minutter inn i første omgang er stillingen 8-6 til Sola. 

Hver gang det bankes inn et mål, spilles det av korte klipp med musikk. Dette høres ofte, da det skåres mål etter mål.

Stillingen holder seg jevnt det første kvarteret av første omgang, men etterhvert begynner Aker å miste litt av energien de hadde i starten. De begynner å falle av i sine angrep mot Sola, og ender opp med å bomme på mål og miste ballen. Sola utnytter dette og begynner å dra fra Aker med ledelsen.

28 minutter inn i første omgang er stillingen på 17-9 til Sola. Aker scorer rett før klokka durer det 30. minutt. Første omgang avsluttes derfor med stillingen 18-10 til Sola.

 

Rett på i andre omgang

Andre omgang starter med et smell. Allerede to og et halvt minutt inn i omgangen er stillingen blitt 21-12 til Sola. Det kan virke som om pausen har gitt begge lagene ny energi. Til tross for målforskjellen klarer Aker å følge med. Etter 9 minutter inn i andre omgang er stillingen på 24-15 til Sola.

Likevel begynner Aker å falle av mot slutten av andre omgang. Da målforskjellen mellom lagene blir ti, kan det virke som om Aker begynner å miste motet, og de har ikke mange avslutninger på mål som gir skåring på slutten av andre omgang sammenliknet med Sola.

Resultatet blir dermed 39-21 til Sola, og de går av med en soleklar seier.

 


Det var mange forsøk på mål fra begge lag. Foto: Kristin Hovda Kristin Hovda

 

Fornøyd Sola-trener

– Vi fikk en tidlig ledelse som bare økte og økte, så det var en rolig kamp fra benken. Jentene var flinke, sier Steffen Stegavik, trener for Sola.

Resultatet gikk over all forventning for Stegavik.

– Det ble jo veldig mye til slutt. Kanskje mer enn forventet også, men de gjør en god innsats alle mann, sier han.

Solas seier på bortebane mot Aker har gitt dem verdifulle poeng i kampen om medaljen. 

– Vi er nå med i medaljekampen for siste serierunde, så idag måtte vi jo vinne. Om vi vant med ett eller om vi vant med 18, det hadde ikke så mye å si. Vi måtte hvert fall vinne, og det gjorde vi, sier Stegavik.

 

Får ikke en kamp slik de ønsker

Lars Abelsen, trener for Aker, er ikke like fornøyd med dagens kamp. 

– Vi klarer aldri å få en kamp vi ønsker der vi lykkes med forsvarsspill, gode kontringer og et smart og bra angrepsspill. Vi gjør mye feil, og vi blir en del straffet på en del av de feilene vi gjør, sier han.

Aker får fortsatt beholde plassen sin i Rema 1000-ligaen til tross for tapet, og Abelsen mener dette kan ha hindret dem i å være motiverte nok.

– Denne og neste kamp er helt ubetydelig for oss, og det bærer kampen preg av også. Jeg mistenker nok at lufta har gått litt ut av gruppa siden vi fikk vite at vi fikk bli i ligaen, sier Abelsen.

Han sier videre at de har brukt kampen på å latt mange yngre spillere med mindre erfaring få prøve seg.

– Vi har hatt mange unge spillere idag, så vi må tåle at det er ganske stor forskjell å møte topplaget i Norge, sier han.