Farten på banen økes jo jevnere poengsummen blir. Foto: Karolina Rusov-Hansen

Store forhåpninger til ny spiller

Onsdag kveld spilte Centrum Tigers en jevn kamp mot det høyest rangerte laget i serien, men det holdt ikke helt inn. Trenerne håper deres nyeste spiller kan hjelpe dem til fremtidige seiere.
Torsdag, 2 mars, 2023 - 09:42


Hovedtrener Inge-Aleksander Kristiansen. Foto: Karolina Rusov-Hansen

Centrum Tigers tapte 66-76 til Kongsberg Miners i Vulkan Hallen i kveld. Oslolaget holdt tett følge med Kongsberg Miners gjennom hele kampen, som er rangert nummer én på spilltabellen. Centrum Tigers ligger selv på sjuende plass. Poengsummen var jevn frem til det kun var 2 minutter igjen av kampen, da mistet Centrum Tigers taket de hadde på Kongsberg-laget og sistnevnte gikk seirende ut. 

Hovedtreneren til Centrum Tigers, Inge-Aleksander Kristiansen, ser lyst på laget sitt fremgang mot sluttspillet som starter om tre uker. De har nemlig fått en ny spiller som trenerne tror kan hjelpe dem lykkes. 

— Tidligere har vi manglet stabilitet i playmaker posisjonen, altså den som styrer spillet. Illarion Bonhomme (31) fyller denne posisjonen, og han fikser mye av dette for oss, sier Kristiansen. 

Assisterenttrener Isak Prinos kan bekrefte at Bonhomme er en forsterkning for laget. 

— Et stort problem i tidligere kamper mot Kongsberg har vært at vi ikke har klart å ta vare på ballen og at vi da fikk turnover på avgjørende tidspunkter. Vi tror at Bonhomme kan hjelpe oss med å fikse dette, sier Prinos. 


Assistenttrener Isak Prinos. Foto: Karolina Rusov-Hansen

Trenerne har brukt store deler av sesongen på å integrere Bonhomme inn i laget og innføre han i måten de jobber på. Bonhomme kan fortelle at han fortsatt merker at han er ny, og at det vil ta tid før spillerne blir ordentlig kjent. 

— Jeg holder fortsatt på å bli bedre kjent med hvordan laget spiller, og de prøver å bli kjent med meg. Noen ganger kan det ses på banen at ikke alt går som smurt, og på visse områder er det rom for forbedring, sier Bonhomme. 

— Vi som lag var selvsikre før kveldens kamp, og vi forventet egentlig å vinne. Kongsberg er et godt lag og de fikk til å spille sterkt helt i slutten av kampen, noe vi ikke fikk til, sier han.  


Spiller Illarion Bonhomme (31). Foto: Karolina Rusov-Hansen

Klokken tikker for tigerne

Med kun tre uker til sluttspillet, har ikke laget all verdens tid til å sørge for at brikkene faller på plass. 

— Vi må prøve å forskynde en prosess som egentlig tar mange måneder, og kutte det ned til kun et par uker, forteller Bonhomme. 

Likevel er trenerne håpefulle. I sluttspillet kan de møte både Kongsberg Miners og Gimle, de to lagene som ligger øverst på spilltabellen. 

— Selv om Kongsberg og Gimle er to litt forskjellige lag, tror jeg det skal gå fint an å holde følge med Gimle når vi holder så tett følge med et så bra lag som Kongsberg, forteller Kristiansen.

 

 

Emneord: 
Tags: