Ifølge elekrogiganten Power skal svindelforsøkene ha skjedd i et stort omfang den siste uken. Foto: HS You (CC BY-ND 2.0) Flickr

Svindeladvarsel fra Power

Vær på vakt etter svært troverdige svindelmeldinger fra elektrogiganten.
Onsdag, 1 mars, 2023 - 14:34

Power advarer om sms-svindlere som prøver å få folk til å trykke på lenker via meldinger. 

— Vi har de siste ukene opplevd en markant økning i svindel-SMSer, og for første gang også såkalt SMS spoofing, der det ser ut som vi står som avsender, skriver nordisk kommunikasjonssjef for Power, Monica Fasting, til Tek.no

Fasting påpeker at svindelformene ikke bare er bedre utformet enn før, de har også kommet hyppigere den siste tiden. Hun hevder også at problemet ikke bare gjelder Power, men også andre store merkevarer. 

Hun skriver også at dette er noe kjeden opplever til stadighet, men at flere av meldingene i denne bølgen ser mer troverdige ut enn tidligere. Svindelmeldingene som har dukket opp de siste ukene, er både utformet som om de skulle vært fra Power, og har samme navn som handelsselskapet. 

— Når vi i tillegg har nærmere to millioner kunder i lojalitetsprogrammet vårt, så er sjansen stor for at mottageren til vanlig mottar SMS-er fra oss og tror at dette er reelt.

 

 

Emneord: 
Tags: