Nå eller aldri

Landslagkjører Mats Bjørndal (26) dro på seg en stygg kneskade tidligere i år. Tross sin unormalt høye alder er han fast bestemt på å komme tilbake i toppform, og jobbe mot OL 2026.
Tirsdag, 19 september, 2023 - 08:38

– Jeg vil ikke leve noe A4 liv. Det er dette livet jeg vil ha, forteller han og sikter til livet der han reiser verden rundt med gode landslagkompiser for å konkurrere.

Mats Bjørndal (26) er freeskikjører på landslaget og har en drøm om å delta i OL 2026. Den drømmen hang i en tynn tråd da han tidligere i år falt da han skulle ta en triks, og fikk en skade som skulle vise seg å sette han ut av idretten i lang tid. Likevel er han klar for å gjøre jobben som skal til for å komme tilbake til der han var før skaden.

Etter syv måneder med rehabilitering og styrketrening skal han for første gang ha ski på beina igjen. Vanligvis kaster seg ut i lufta flere meter over bakken. Nå kan han bare kjøre rolige svinger - men gleden av å ha vind i ansiktet og buffen trukket opp til nesa, er fortsatt stor for 26-åringen.