Bussen sto fast i en halvtime før den fikk hjelp. Foto: Agnes Torsvik Lorentz

Full busstans i trikkesporet

I Vogts gate sto bussen bom fast i trikkesporet mandag kveld. – Det har vært vanskelig å holde veiene ved like, sier Ruter.
Tirsdag, 31 oktober, 2023 - 09:27

De siste timene har snøen laget problemer for kollektivtransporten. Vogts gate og Alexander Kiellands plass var to steder hvor bussene slet med å komme frem.

Sofie Bruun fra Ruter har ikke fått med seg busstansen i Vogts gate, men kaoset på Alexander Kiellands plass vet hun derimot mer om.

– Såpeglatt 

Bruun forteller at problemene oppsto da en leddbuss fikk skade og ble stående. 

– Det tok tid før vi fikk tauet den bort, og da samlet det seg opp busser bak. I tillegg har det vært såpeglatt på veien. Det har gjort det vanskelig for bussene å kjøre. 

Bruun sier at bussene har vinterdekk, og at Ruter var forberedt på snøværet. 

– Vi har bemannet opp både hos oss og operatør, men bussene kjører ikke alene på veiene. Det har vært mange ulike kjøretøy som har hatt problemer i dag, og de skaper også problemer for bussen, sier hun og legger til:

– Det har vært vanskelig å holde veiene ved like overalt.

Anbefaler skinnegående transportmidler


Amund Birkenes (22) er en av mange som venter på Torshov trikkestopp. Foto: Agnes Torsvik Lorentz 

Bruun har et tips til dem som ikke kommer seg frem på grunn av busstansen. 

– Hvis man kan bruke skinnegående transportmidler, så anbefaler vi det.

Dette er derimot lettere sagt enn gjort. 

På Torshov trikkestopp kommer ikke trikken til på grunn av busstansen lenger ned i gaten. Her venter blant annet Amund Birkenes. Han skal videre opp til Storo, men siden trikken ikke kommer må han ta turen til fots. 

– Jeg synes at kollektivtransporten burde gå til tiden. Samtidig skjønner jeg at den første dagen med snø kan være vanskelig. 

Ikke første gangen

Birkenes venter ikke lenge på trikken før han bestemmer seg for å gå. Han har nemlig vært med på lignende problemer tidligere. 

– Det samme skjedde med meg for 20 minutter siden da jeg prøvde å komme meg ned hit. Men jeg måtte gå siden bussen hadde stoppet. 

Han har en siste oppfordring før han tar turen hjemover i snøværet:

– Billigere billetter, tusen takk, hvis bussen ikke skal gå i tide.

Emneord: 
Tags: