Heidi Grønvold, eier av garnbutikken Pickles på Grünerløkka. Foto: Maria Evensen

Sesongens strikketrender

Hvilke strikketrender gjelder denne sesongen? Strikkedesignere ved garnbutikker på Grünerløkka forteller om det de mener er på moten nå.
Torsdag, 2 november, 2023 - 13:35

Strikking er ikke lenger bare gamledags syssel. I dag kaster folk i alle aldre seg på bølgen og tar fatt på strikkepinnene. Hjemmestrikkede plagg er nemlig både varme og behagelige, men også moteriktige. 

Tilbake til de rustikke plaggene


Både sterke og duse farger preger butikkvinduet til Pickles. Foto: Maria Evensen 

Designer Heidi Grønvold eier butikken Pickles som ligger i Markveien på Grünerløkka. I tillegg til å eie, lager hun strikkeoppskrifter og designer til håndstrikk for butikken.

Grønvold mener at garn med interessante strukturer er noe som trender nå. 

– I vinter blir det mer tilbake til ull og de rustikke, koselige plaggene, sier hun. Hun legger til at hun ser både sterke og duse farger, gjerne i kombinasjon. 

Ser ikke tegn til noe nytt

Tina Hauglund, strikkedesigner og ansatt i garnbutikken Fru Kvist Grünerløkka, forteller at hun ikke nødvendigvis ser tegn til noe nytt.


Strikkedesigner Tina Hauglund hos Fru Kvist Grünerløkka. Foto: Maria Evensen

Hauglund mener at store danske strikkedesignere, som PetiteKnit, holder seg godt på markedet enda. Hun trekker frem PetiteKnits “Sophie Scarf” som spesielt populært den siste tiden.

I tillegg til strikk, nevner hun at hekling tok Norge med storm i sommer. Hun ser tendenser til at flere legger vekk bomullen og hekler med ull i stedet. 

– Folk er litt mer opptatt av norsk ull nå, sier Hauglund. 

Restefest på Instagram 

Det er fort gjort å ende opp med garn til overs etter et endt strikkeprosjekt. Og det kan se ut til at folk blir stadig mer inspirerte til å lage unike plagg med nettopp garnrestene sine. 

I høst har emneknaggen #picklesresteragg blitt brukt av flere titalls strikkeentusiaster på Instagram etter at Grønvold og Pickles lagde restestrikk-versjon av deres genser RAGG. 


Garnrester i regnbuens farger ble til denne genseren og emneknaggen #picklesresteragg. Foto: Maria Evensen 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Emneord: