Inne på Østensjø Havn grubler lagene etter svar på quiz. Foto: Maiela Baryar

Kommer flere timer før quizen starter

Bakkes tirsdagsquiz er en quiz som holdes på Østensjø Havn hver tirsdag. Hit må man komme tidlig for å få plass til å delta og kunne sikre seg fine premier i potten.
Fredag, 24 november, 2023 - 14:29

Bakkes tirsdagsquiz har holdt på siden 2012 på tre forskjellige restauranter i bydelen. Erik Rolf Bakke (58 år) har fulgt konseptet i elleve år, og han er klar for å utfordre kunnskapsnivået i nabolaget hver tirsdag. Han lover god stemning, passe vanskelig spørsmål og fine gevinster i potten. 


Erik Rolf Bakke er quizmaster på fritiden sin. Foto: Maiela Baryar

– Man kan forvente å lære noe nytt, eller få svar på mye man ikke visste om fra før. Og det aller viktigste for de aller fleste her er jo egentlig ikke konkurransen. Det er for å møtes og ha et sosialt møtested, rett og slett, sier Bakke. 

Responsen på Bakkes tirsdagsquiz er bra. Lokalet er fullt og det er rekordmange som har deltatt her når Journalen titter innom tirsdag kveld. 

– Det er helt stappfullt her i kveld. Det er 31 lag her i dag, og det vil si at det er nærmere 120 mennesker her, sier han.

Kommer flere timer før quiz

Test deg i tre av spørsmålene fra kvelden - fasit lenger ned

1. Hvor mange nuller er det i én milliard?

2. Hva får man hvis man kjøper un quotidiano i Italia?

3. Hvor kommer likøren Baileys fra?

Den populære Bakkes tirsdagsquiz starter klokken 19:00 hver tirsdag. Likevel kommer mange flere timer før til Østensjø Havn bare for å sikre seg bord til quizen. 

– Hvis folk vil komme på quiz må jeg advare om at man må komme tidlig. Det er fullt her. Folk kommer hit helt fra klokken fire og quizen starter jo ikke før sju. Folk sitter i timevis for å sikre seg bord, forteller Bakke.

Kan man reservere bord?

– Nei, det kan man ikke. Vi holder av tre bord til de tre første som vinner ved forrige quiz. Også deler vi ut lodd og trekker ut en tilfeldig som får reservert bord til neste gang. Alle blir kjempeglade for det. Også får førsteplassen åtte flakslodd, forklarer han.

– Og tidligere har det blitt vunnet 10 000 kr tre ganger på det. Så jeg pleier å si at denne quizen kan du vinne én million. I teorien, sier han og smiler. 


Jeanett Granum er en av mange deltagere i Bakkes tirsdagsquiz. Foto: Maiela Baryar

Jeanett Granum (30 år) er en av de som har tatt turen innom quizen. Hun forteller om hvor gøy det er på Bakkes tirsdagsquiz.

– Jeg syns det er kjempegøy. Det er varierende spørsmål. Noen er vanskelige og andre har vært litt lettere. Quizen passer litt for alle, sier hun

Videre anbefaler Granum folk å ta turen innom. Hun legger til at folk er engasjerte og kommer grytidlig bare for å sikre seg bord, og forteller hvordan hun selv klarte å sikre seg bord for kvelden. 

– Svigermor var her kvart på fem. Da fikk vi bord, forteller Granum og ler godt. 


Mange har sikret seg bord før quizen starter. Foto: Maiela Baryar

Gjør det som en lokal greie

Fasit på tre av spørsmålene fra kvelden

1. Ni nuller

2. En avis

3. Irland

Den populære quizen som i sin tid startet opp på Den Røde Hatt, et tidligere lokalt samlingsted, har gjort comeback på den nye bydelshavna ti år etter. Erik Rolf Bakke har vært med på quizen tidligere som deltaker. Da han fikk spørsmålet om å ha quizen på det gamle stedet, hoppet han fint inn i det. 

– Det var bare tilfeldig at de spurte meg. De visste at jeg jobba litt med kommunikasjon, var trener og var vant til å prate med folk. De spurte om jeg kunne begynne å ha quizen på det gamle stedet, og da bare hoppet jeg i det og det har gått greit, sier Bakke.

– Jeg gjør det også i og med at jeg har vokst opp her på Oppsal. Jeg gjør det som en lokal greie, tillegger han.

Følger sesong

Quizen er satt opp slik at den følger sesongen i forhold til Erik Rolf Bakke sin jobb. Han forteller at han begynner første perioden med quiz på høsten og avslutter den før julebord-sesongen begynner.

– 5. desember er siste dagen vi har quiz for denne perioden. Da begynner julebord og alt sånt. Så starter vi på nyttår og holder på til påske omtrent, sier han.