Aram Meradi foran Holmlia flerbrukshall og bad. Foto: Selma Wold Magnussen

Ble lovet ny hall: – Skuffende

Diskusjonen om ny flerbrukshall og fotballbane på Holmlia har vart i mange år. Det ble lovet ny hall i august, men nå er fremtiden usikker. Daglig leder i Holmlia Sportsklubb, Aram Meradi, er skuffet.
Mandag, 27 november, 2023 - 13:21

Tidligere byråd, Omar Gamal (SV), lovet i august i år at Holmlia skulle få ny flerbrukshall og fotballbane. Anita Leirvik North (H) har tatt over posten etter høstens valg.


Anita Leivik North er nytt byråd for kultur og næring. Foto: Sturlason 

– Vi har ikke gitt noen lovnader. Vi vil se idrettstilbudet i Søndre Nordstrand og Oslo i sin helhet, og styrke tilbudet der behovet er størst. Vi vil komme tilbake til hva som skal styrkes og hvordan, skriver North i en e-post.

North legger til at de vil satse på fritidskort, som skal sikre barn og unges deltakelse på fritidsaktiviteter uavhengig av foreldrenes inntekt.

Skuffet

Aram Meradi er daglig leder i Holmlia Sportsklubb. Han forteller at de har forsøkt å få ny flerbrukshall i nesten 30 år.

– Svaret fra byrådet er ikke annet enn forventet. Det er veldig skuffende å høre med tanke på samtalene man har hatt før valgkampen i år, sier Meradi.


Hallen er slitt bak malingen. Foto: Selma Wold Magnussen 

Hallen er pill råtten

Holmliahallen har vært stengt flere ganger de siste årene fordi den har trengt vedlikehold. 

– Den ser fin ut på utsiden, men innvendig er den pill råtten. Vi sliter med sopp og råte, det er ikke måte på hvordan denne hallen egentlig ser ut, og er, sier Meradi.

Sprengt kapasitet

Meradi forteller at kapasiteten i klubben er sprengt. 

– Ungdomslagene og voksenlagene må trene på leide baner utenfor Oslo, fordi vi ikke har kapasitet til å prioritere dem uten at det går ut over barna, sier han. 

Han legger til at de ikke får opprettet nye lag og aktiviteter slik som de ønsker, for eksempel jenteboksing.

– Fra politisk hold ønsker de å ha mer idrett, bedre tilbud for alle. Samtidig legger de ikke til rette for det, sier Meradi.

Kan bli fanget av kriminalitet

Den daglige lederen mener tilbudet er dårlig for de som ikke har ressurssterke foreldre som kan ta med barna til naboklubbene med bedre kapasitet. 

– De får kanskje trene en time i uken, og må være ute resten. Én time er ikke nok når man ser hvor enkelt det er å bli fanget opp av kriminalitet, sier han. 

Bryter seg inn i hallen

Meradi forteller at det har gått så langt at ungdommene bryter seg inn i hallen i helgene. 

– Og vet du hva de gjør? De spiller fotball og basketball. De bryter seg inn og forsyner seg av anlegget, men de forlater det helt perfekt. De har ikke et sted å være, det er et problem, sier han. 


Holmlia idrettshall ligger inne i fjellet. Foto: Selma Wold Magnussen

 

Emneord: