Patrick Makosir (22) er en av de som har opptrådt på Vær stolt festivalen flere ganger. Foto: Mari Grinna Hagen

Vær stolt-festivalen oppstod etter kritisk dokumentar

Vær stolt festivalen ønsker å få frem mangfoldet på Holmlia. Arrangementet har vært en viktig arena for Patrick Makosir (22) sin karriere.
Fredag, 24 november, 2023 - 12:13

I 2006 ble dokumentaren Naive Norge sendt på TV2. Dette var en sak som i utgangspunktet skulle handle om mangfoldet på Holmlia. Slik ble det ikke. Holmlia ble hengt ut, og ifølge Dagbladet skal Helge Øgrim ha uttalt at «filmen må være en parodi på norsk fremmedfrykt».

Ove Bevolden (72) var en av de som reagerte på dokumentaren og ønsket derfor å bygge opp en festival som handler om å være stolt. Fra 2007 har festivalen blitt arrangert hvert år. 

– Festivalen handler om å være stolt av den du er, hvor du bor og hvor du kommer fra, sier Bevolden. 

Festivalen er gratis og tilbyr mat fra over hele verden. Bevolden kan fortelle at målet for neste år er å få tak i mat fra 25 forskjellige land. Dette er noe av det som bidrar til mangfold, forteller han. 


Ove Bevolden (72) er festivalsjef for Vær stolt festivalen på Holmlia. Foto: Amanda Helseth 

Stor betydning for Makosir

Makosir har opptrådt flere ganger på festivalen og deler at den har hatt stor personlig betydning for han. Dette skyldes at det var en av de første festivalene han opptrådte på. 

– Jeg har vokst opp på Holmlia, og føler derfor en tilknytning til festivalen. Festivalen skaper et samhold, der man har mulighet til å bli kjent med masse nye mennesker, sier Makosir til Journalen.

Makosir legger ikke skjul på at Holmlia har hatt et stempel på seg, der folk forbinder stedet med mye kriminalitet. Han er derfor glad for at festivalen ble laget og kan fortelle at den har bidratt til at det er kulere å si at man er fra Holmlia. 

Bevolden forteller at han ønsker å se mange på festivalen til neste år. Han har allerede fått spørsmål fra flere om når festivalen skal avholdes neste gang, der han kan røpe at den arrangeres 8 og 9. juni 2024. 

Emneord: