God stemning blant de ansatte på San Remo. Foto: Caroline Larød

Reservasjoner i hopetall

Flere trekkes til de lokale restaurantene for alt fra store julebord til koselige møter og sammenkomster.
Onsdag, 29 november, 2023 - 08:59

November er straks omme og julebordsesongen er for fullt i gang. Sentrumsrestaurantene nærmer seg fullbooket, men flere og flere trekkes også mot de lokale spisestedene.


Pyntet og klart for julebord hos restauranten på Skullerud. Foto: Caroline Larød

Julemat ved interesse

San Remo er en italiensk restaurant lokalisert på Skullerud i bydel Østensjø, her er det stor pågang året rundt. Tross sin autentiske italienske meny åpner San Remo i år opp for pinnekjøtt og juletallereken. 


San Remo er kjent for sin italienske pizza, men menyen består av mer enn bare det. Foto: Caroline Larød 

Julemenyen er ikke å finne på San Remos sider

– Vi har ikke direkte julemeny, men lager ved interesse om man ønsker julebord med julemat hos oss, sier Sinan Idrisi, administrerende direktør.


Restauranten er familiedrevet. Her Sinan Idrizi (venstre) og Blerim Idrizi. Foto: Caroline Larød

Velger italiensk

Sinan mener likevel at folk kan få nok av julemat i desember måned, og at de fleste foretrekker deres italienske mat. 

– Du kan si at de fleste som kommer, som har julebord, de foretrekker vår meny. 


Duket for julebord. Foto: Caroline Larød


Bordene står klare til kveldens gjester. Foto: Caroline Larød

– Det har allerede begynt

– Har dere mange reservasjoner fremover mot jul? 

– Det har visst veldig bra interesse, spesielt fra alle arbeidsplassene som holder til rundt Skullerud. Så det er alt fra små familier til store selskap.

– Som du ser nå, er det 16 stykker som sitter inne og har julebord. Og så har vi noen andre som er 24-25 stykker. Det har allerede begynt.


Julebord for en bedrift sent i november. Foto: Caroline Larød Foto: Caroline Larød

På spørsmål om hvorfor folk trekker til lokale restauranter og ikke de sentrumsnære svarer Sinan følgende: 

– Restauranten vår er konkurransedyktig på lik linje med de sentrumsnære, og jeg kan med hånden på hjertet si at vi har den beste autentiske maten og like bra service. Mat på høyt nivå og god service, det er San Remo på Skullerud


Østensjø Havn har også sjenkebevilling og et møtested flere benytter seg av for å ta et glass. Foto: Caroline Larød

Suksess for nyåpning på Oppsal

Østensjø Havn et nyåpnet samlingssted på Oppsal som arrangerer alt fra quiz og karaoke til pizza og julemat. Dette er restaurantens første julesesong, og det er knyttet høye forventninger til den kommende måneden. 


På dagtid fungerer Østensjø Havn som kafe, og kaffemaskinen blir flittig brukt. Foto: Caroline Larød

Østensjø Havn, som åpnet i april i år, startet i utganspunktet som en lokal nabolagshavn, men utviklet seg raskt. Allerede i august i år, etter stor pågang, var også pizza å finne på menyen. Nå stålsetter det som startet som en nabolagshavn seg på fullbookede kvelder, julemat og arrangementer. 


Stille før stormen på en fullbooket torsdagskveld i november. Foto: Caroline Larød

Høye forventninger

Alexander Haakonsen jobber på Østensjø Havn og er fornøyd med pågangen de siste måndene. Nå ser de frem mot sin første julesesong.

– Det er mye julebord som er booket fremover, og vi har nå fått en egen julebordmeny. Det er også masse forhåndsbestillinger fremover, bekrefter Haakonsen smilende.


Pizzaene leveres på løpende bånd Foto: Caroline Larød