Alvaro Torres Arjona mener samholdet i laget er den viktigste grunne til klubbens suksess. Foto: Abdikadir M Abdullahi

Gikk ubeseiret gjennom sin første sesong som trener

Klubben går for nok et opprykk.
Mandag, 27 november, 2023 - 18:33

De to siste sesongene har Haugerud IFs a-lag rykket opp to ganger på rad, nå er de i 6. divisjon.

– Vi er jo litt underdoger, men jeg og klubben er enige om at vi trenger et flaggskip av et a-lag hvor unge spillere kan få utvikle seg.

Det sier Alvaro Torres Arjona. Han har akkurat lagt bak seg sin første sesong som hovedtrener for laget som spiller kampene sine på Haugerud kunstgress.

Første trenerjobb

I fjor var Arjona spiller på samme lag, men han har en fortid på høyere nivå, i klubber som Grorud IL, Skeid og Lørenskog. Før denne sesongen, byttet han ut fotballskoene med trenerjakka.

– Jeg har aldri vært trener før, men med en lengre karriere på semi-høyt nivå, har jeg sett mange trenerskikkelser. Så jeg har jo gjort meg noen tanker om hva som fungerer og ikke. Jeg trives i hvert fall veldig, sier han.

Denne sesongen vant de serien suverent med 16 seire, to uavgjort og null tap. Arjona mener vennskapet mellom spillerne er en av nøklene til suksessen.

– Vi har en veldig solid kjerne som gjør at vi trives veldig godt i lag, noe som gjør det lett å stå sammen i opp- og nedturene. I tillegg har vi en del gamle legender som har spilt på et høyere nivå tidligere, sier Arjona.

Vinnerkultur

En sentral brikke i suksessen er Adil Christoffer Svendsen Laatyaoui som er kaptein og sportslig leder for laget. Han trekker frem mange av de samme grunnene som hovedtreneren.

– Vi har bygd en kultur som skiller seg fra vanlige breddeklubber. Det er lokale gutter som har samlet en del av sine nærmeste venner og brukt nettverket sitt til å skape et godt grunnlag for sportslig suksess, sier han, og fortsetter:

– Vi har en enorm vinnermentalitet og skapt en kultur der det viktig å ha det gøy, men også å vinne. I tillegg har vi fått inn mange som har spilt på et høyt nivå tidligere.

Går for opprykk

Både kapteinen og treneren er enige om at femtedivisjon må være målet for klubben som akkurat nå er nyopprykket i 6. divisjon.

– Jeg syns det er riktig målsetting. Da vi kom til klubben var det åtte stykker på trening, men det har bare ballet på seg. Så vi må jo går for et tredje opprykk på rad, sier Laatyaoui.

Kapteinen har full tiltro til at Arjona er rette mann til å føre dem dit.

– Når han først setter i gang med noe, så er det ingenting som betyr mer for ham. Han ser gruppa og bidrar til en positiv kultur, samtidig som han er god på detaljer. Mange trenere sliter nok litt med å kombinere de to egenskapene. En ekte mesterhjerne, sier Laatyaoui.

Emneord: