Christian Slaaen, seksjonsleder for Deichman Søndre Nordstrand, og Sofie Amiri, programkoordinator for Deichman Holmlia, håper Deichman blir Holmlias storstue. Foto: Mari Grinna Hagen

Gjenåpning av Deichman Holmlia: – Enda mer kraft og volum

Deichman Holmlia har vært stengt for ombygging. Nå nærmer det seg gjenåpning, denne gangen med større lokaler og flere tilbud enn tidligere.
Onsdag, 1 november, 2023 - 14:43

1. desember åpner Deichman Holmlia etter en periode med utbygging og oppussing. Med blant annet 300 kvadratmeter ekstra, nytt podkaststudio, kinotek, studiesoner, grupperom og et eget bibliotek for unge fra 10 til 13 år, håper seksjonsleder for Deichman Søndre Nordstrand, Christian Slaaen, at lokalet skal bli Holmlias hjerte og storstue.

– Jeg håper flest mulig av de som bor på Holmlia kommer til biblioteket og finner sin plass her, og at Deichman fortsetter å ha rollen som kulturell møteplass, men med enda mer kraft og volum enn før, sier Slaaen.

Deichman Holmlia har vært stengt siden 1. september, men innbyggerne har hatt et midlertidig bibliotektilbud på Holmlia senter, i tillegg til det det nyåpnede Deichman-biblioteket på Mortensrud.

Det midlertidige bibliotektilbudet er nå stengt, fordi ansattressursene trengs til å flytte, planlegge og få opplæring på drift av det nye lokalet.


Deichman Holmlia har vært en viktig møteplass for Søndre Nordstrands innbyggere. Foto: Mari Grinna Hagen

Satster på barn og unge

– Vi har fokus på at vi ligger i en ung bydel og har derfor en tung satsning på barn og unge. Vi ønsker å ha et fantastisk tilbud til disse, sier Sofie Amiri, programkoordinator for Deichman Holmlia.

Som en del av satsningen på unge skal Deichman Biblo Holmlia åpnes 9. desember. Biblo er en avdeling som kun 10-13-åringer får tilgang til, med medarbeidere som er særlig trent for å jobbe med barn. Dette blir landets andre rene barne- og ungdomsbibliotek

Gleder seg til gjenåpning

Siri Eide (54) og Anne Synnøve Stenby (62) er to leseglade damer som gleder seg til biblioteket åpner igjen.


Siri Eide (54) og Anne Synnøve Stenby (62) gleder seg til Deichman Holmlia åpner igjen. Foto: Mari Grinna Hagen

– Jeg var ofte her på Deichman før, men nå som det er stengt drar jeg til Deichman Bjørndal. Jeg kommer nok tilbake til avdelingen på Holmlia når den åpner igjen, sier Stenby.

– Det er et så fint sted å være. Et samlingspunkt for bydelens innbyggere, spesielt for de som bor på Holmlia, legger Eide til.