God stemning under mandagens ballspill. Foto: Katrine Engebretsen Rønning

Gratis helsetilbud på Østensjø

Mellom 50 og 70 personer benytter seg av helsetilbudet på Østensjø. Nå vil de ha med flere deltakere.
Tirsdag, 7 november, 2023 - 11:27

Frisklivssentralen er et gratis helsetilbud som brer seg over hele landet. På Østensjø i Oslo har sentralen vokst siden nyåret, og kan nå tilby en rekke helsetilbud.  

– Vi har blant annet søvnkurs, kurs for å bli tobakksfri og et mestringskurs for de med senfølger etter Covid-19, forteller Espen Høgåsen Granlund. 

Han og Ingeborg Ressem, er to av de totalt tre ansatte på “Friskliv Østensjø”. De ble begge to ansatt i slutten av 2022. 

– Vår jobb er å drive undervisning og lede aktiviteter, forteller Ressem. 


Espen Høgåsen Granlund og Ingeborg Ressem er to av tre ansatte på Friskliv Østensjø. Foto: Katrine Engebetsen Rønning

Ønsker flere deltakere

Granlund og Ressem forteller at det er mellom 50 og 70 personer som benytter seg av tilbudet på Østensjø. 

– Det er tallet på de aktive deltakerne, altså de som får tett oppfølging og som vi skriver journal på. I tillegg har vi flere tilbud som hvem som helst kan møte på, uavhengig om man er i et helseløp eller ikke, forteller Granlund. 

– Trives dere i jobben? 

– Ja! Det å jobbe med mennesker og lede ulike aktiviteter er veldig spennende, men vi skulle selvfølgelig ønske at flere visste om dette tilbudet. Vi har fortsatt mange ledige plasser på noen av kursene og aktivitetene, svarer Granlund. 

Ballspill på mandager 

Hver mandag arrangeres det ballspill. Det er et samarbeid mellom Friskliv Østensjø og Abildsø nærmiljøsenter. Ballspill er en av aktivitetene der alle kan komme, uavhengig om man er aktiv deltaker på frisklivssentralen eller ikke. 

Denne mandagen var det basketball som sto for tur, og det var fire stykker som hadde tatt turen til Abildsø, i tillegg til Ressem og Granlund. 

Sidsel Pape (56) og Lise Bruun Trulsen (63) var to av deltakerne. De hadde utelukkende positive ting å si om tilbudet. 

– Friskliv Østensjø er et veldig bra tilbud, sier Pape. 

– Ja, man får både god og tett oppfølgning av fysioterapuet, i tillegg til et tilpasset treningsopplegg, legger Trulsen til. 


​Sidsel Pape (56) og Lise Bruun Trulsen (63) er to av deltakerne på Friskliv Østensjø. Foto: Katrine Engebetsen Rønning​

Nå anbefaler de tilbudet til andre. 

– De ansatte er både proffe, vennlige og viser mye omsorg og medfølelse overfor oss deltakerne. Så jeg anbefaler dette tilbudet til alle jeg kjenner, forteller Pape. 

– I tillegg er de gode på humor, så vi har det mye gøy også, avslutter Trulsen. 


Mandagens ballspill var basketball og kanonball. Foto: Katrine Engebetsen Rønning​