Ole Breistøl var en av kampens giganter i 3-0 seieren mot Hødd. Foto: Andreas Haug

Hadde eksamen i København på dagen - herjet for Lyn på kvelden

Ole Breistøl studerer i København, men spiller fotball i Oslo. Lørdagens oppgjør mot Hødd kan bli hans siste for Lyn.
Onsdag, 29 november, 2023 - 15:00

Angrepspiller Ole Breistøl har vært en nøkkelspiller for Lyn denne sesongen. Med 3 målpoeng på de siste 3 kvalikkampene, har han vært en viktig bidragsryter til at Lyn for alvor nærmer seg OBOS-ligaen. Til tross for et potensielt opprykk, er det usikkert at han blir med videre.

– Jeg har siden september ukentlig pendelt fra København hvor jeg studerer, til Oslo hvor jeg spiller for Lyn. Det er en spesiell situasjon å være i, forklarer Breistøl.

– Et prestisjestudie

Breistøl tar en mastergrad i avansert økonomi og finans, ved Copenhagen Business School. En vanlig uke er at han reiser hjem til Norge på torsdager, før han drar tilbake til København mandagsmorgen. Senest på kampdagen hadde Breistøl eksamen i København fra 09:00-11:00

– Jeg tok valget tidlig om å starte der. Det er et prestisjestudie å komme inn på, og jeg er veldig stolt av å ha kommet inn der. Samtidig må jeg bruke tiden godt der borte, for jeg studerer med folk som bruker mer tid på det enn meg, forklarer Breistøl.

Uavklart fremtid


Gårsdagens kamp kan ha vært den siste for Breistøl foran et fullsatt Bastionen.

Sandefjordgutten har i det siste for det meste oppholdt seg i Oslo, for å være med på opprykksjakten. Neste år vil det se annereldes ut.

– Det har gått fint å pendle hittil, men det går ikke an å gjøre det i lengden. Men jeg har veldig lyst til å være med på nok et opprykk med Lyn.

– Blir det altså ikke OBOS-liga spill på deg ved et eventuelt opprykk?

– Det blir nok ikke det. Jeg skal bruke juleferien på å tenke på fremtiden, men det blir nok ikke like hard satning som tidligere, med tanke på studiet jeg går på.

– En super prestasjon

Breistøl var svært toneavgivende for Lyn mandagskveld. Først la han innlegget som Anders Bjørntvedt Olsen styrte inn, før han selv la på til 3-0 med en stupheading etter drøye timen spilt.

– Det er en super prestasjon av laget. Jeg syntes vi viser hva vi er kapable til, og jeg er rett og slett veldig stolt. Nå gjelder det å kopiere prestasjonen igjen på lørdag.

– Hvor godt fornøyd er du med egen prestasjon?

– Jeg er helt ok fornøyd egentlig. Det er godt gjort av Anders å sette innlegget mitt i mål. Det har blitt litt ekstra målpoeng på slutten av sesongen nå, så det er utrolig gøy, avslutter Breistøl


Lyn trener Jan Halvor Halvorsen syntes at laget scoret tre fantastiske mål. Foto: Andreas Haug

 

 

 

Emneord: