Håndverkskafe for kvinner på Deichman Stovner

Arrangementet skal være en koselig møteplass for mødre til å strikke, sy, snakke, og dele ideer med hverandre.
Fredag, 3 november, 2023 - 13:35


Samina Tassadiq er glad i å hjelpe bydelsmødre. Foto: Benyamin Farnam 

En dag i måneden blir det organisert håndverkskafe med Samina Tassadiq på Deichman Stovner. Hun jobber i kvinnenettverket til bydelsmødre og inviterer kvinner i alle aldre og med alle bakgrunner til en sosial møteplass en gang i måneden. 

Hun sier eldre kvinner som er hjemme alene og som ikke har noe å gjøre, ga henne ideen om å organisere noen arrangementer for dem. Målet er at nabomødrene lærer noe nytt, får sosialisert seg og blir glade. 

Bydelsmoren Saima Hamid mener personer som opplever isolasjon og ikke har tilgang til fysisk fellesskap, ofte bestitter store kunnskaper. Alt som kreves for å nå potensialet, er litt inspirasjon. 

— Hun som fulgte med meg, var veldig deprimert og motvillig til å forlate hjemmet. Jeg oppmuntret henne og sa “at hvis du blir med på håndverkskafeen, vil det glede deg”. Nå er hun i håndverkskafeen og har fullstendig glemt depresjonen hjemme.

Iram Tassadiq, en deltaker og fastlege, legger til at dette arrangementet er svært gunstig for psykisk helse. Hun mener dette er et sted hvor de også kan lære seg litt norsk.