Journalen får bli med Ullernartist AVGVSTVS i studio. Foto: Deborah Riiser

AVGVSTVS med nytt album: - Hardere, røffere og mer grenseløst

AVGVSTVS er i gang med å produsere sitt kommende prosjekt. I sitt nye album vil Ullernikonet vise oss en realitet langt fra vestkantens solfylte hager og badebasseng. Nå skal artisten vise oss baksiden av medaljen.
Tirsdag, 7 november, 2023 - 14:25


I studio. Foto: Deborah Riiser

Det er ingen tvil om at AVGVSTVS sine låter har satt sitt preg på norsk musikkindustri. Avspillingene hans blir målt i millioner med sanger som Aprikos og For All Tid. Til sammen har artisten over 20 millioner avspillinger på strømmetjenesten Spotify. Lenge har Ullerngutten gitt lytterne et innblikk i livet på Oslos Vestkant.  


Med Smul. Foto: Deborah Riiser 

Ullerngutten har tidligere holdt konserter i saler som Rockerfeller der han har invitert andre artister til å fremføre. Å løfte frem andre og gi dem en scene og plattform har vært med på å gjøre AVGVSTVS til en sentral personlighet i norsk musikkindustri.

Dette har ikke gått ubemerket hen i mediebransjen, der Hans August Pünther har fått flere listinger på NRK P3 og portrett i Dagnes Næringsliv “D2”. Som et spill på dette kom kallenavnet Hans Majestet, AVGVSTVS.


Spotlightet. Foto: Deborah Riiser

Nå er AVGVSTVS i gang med å produsere sitt kommende prosjekt. Albumet er planlagt å slippes som en EP i starten av neste år.

Artisten ønsker å gi oss innblikk i suksessens bakside. Albumet blir et uttrykk for dette, der lytterne blir møtt med et hardere og røffere lydbilde enn tidligere.


♠︎♣︎♥︎♦︎. Foto: Deborah Riiser

Det nye albumet blir ikke bare et musikalsk verk, men også et uttrykk for vestkanten og baksiden av musikkarrieren. AVGVSTVS har tatt en retning med et råere og røffere lydbilde, og ønsker å belyse den virkelige siden av livet i musikkindustrien:

- Jeg har blitt eldre nå. Opplevd mer. Nå er det på tide å få ut den siste faenskapen jeg sitter inne med.  


Foran micen. Foto: Deborah Riiser

- Vestkanten er lett å glamorisere. Det er grønne hager og pene fasader. Men det er ikke det vi appellerer til, sier artisten.

AVGVSTVS forteller at målet er å lage et album for hele Oslo. Han ønsker å bryte ned skillet så mange i byen ønsker å vedlikeholde, skillet mellom øst og vest.

- Vi er ikke så forskjellige som man skal ha det til.


♣︎. Foto: Deborah Riiser

Med seg i studio har artisten produsenter fra den respekterte musikkhøyskolen LIMPI. Målet er å sammen produsere et helhetlig prosjekt med en tydelig rød tråd. 

I tillegg inviterer han andre artister fra vestkanten på albumets låter.

- Albumet skal være ærlig, det skal være autentisk. Dette er jo bare et produkt av livene våre, omgivelsene våre. Da ble det naturlig å blande inn andre folk fra samme miljøene.

Samtidig som AVGVSTVS leker med fordommer om vestkanten, tar han med seg artister fra samme område.

- En folkelig konge, sier han selv og ler.


I studio har AVGVSTVS invitert produsenter fra musikkhøyskolen LIMPI. Flere av produsentene har selv røtter i bydelene Ullern og Vestre Aker. Foto: Deborah Riiser

 

Emneord: