Drop in-tilbud på Alna

Bydel Alna har etablert et drop in-tilbud for innbyggerne i bydelen, hvor man kan komme innom Alna bydelshus for en samtale med en psykisk helsearbeider.
Tirsdag, 7 november, 2023 - 12:38

Tanken med tilbudet er at man kan komme og få hjelp med å sortere tanker og følelser, eller finne ut hvor man kan henvende seg hvis deres tilbud ikke er tilstrekkelig. Hilde Jensvold (46) er avdelingsleder i psykisk helse i bydel Alna og Trine Laiti Storøy (31) er fagkonsulent i psykisk helse. De forteller om tilbudet.


Trine Laiti Storøy (venstre) og Hilde Jensvold (høyre) jobber begge innen psykisk helse. Foto: Privat 

– Høsten 2022 etablerte vi dette drop in-tilbudet, og tanken med det er jo at veldig mange opplever at veien inn til psykisk helsetjenester er ganske lang og vanskelig. Alt fra lange søkeprosesser til henvisninger fra lege. Og da kan det være vanskelig å få hjelp, sier Jensvold.

– Noen vil ha litt råd og veiledning til å drive aktiviteter, noen kan føle seg ensomme og har lite som foregår i livet, også er det noen som har blitt oppfordret til å oppsøke oss for å få litt informasjon. Noen har vi hjulpet videre med hvor de kan få hjelp andre steder, sier Storøy.

Ukentlig tilbud

Drop in-tilbudet er et ukentlig tilbud hvor de holder åpent for samtaler hver tirsdag fra klokken 13-14. Man må ikke bestille time på forhånd. Her er det bare å møte opp og registrere seg på innbyggertorget i bydelshuset.

– Det første skrittet inn er å registrere seg der. Dette er for at vi skal kunne planlegge samtalene best mulig og tilrettelegge for samtalen, sier Jensvold. 

– Vi har to stykker som er tilgjengelig hver eneste tirsdag, mellom klokken 13-14, til å ta imot folk. Også vil vi at folk skal henvende seg til innbyggertoget, slik at vi også kan planlegge hvor lang samtalene kan være, tilegger Storøy.


Drop in-tilbudet ble etablert høsten 2022. Foto: Maiela Baryar 

Tilbud innen psykisk helse

Med drop in-tilbudet ønsker de å være mer tilgjengelig for alle innbyggere i bydel Alna. Her kan man enkelt komme for samtaler, men tilbudet handler om å få hjelp innen psykisk helse.

– I utgangspunktet er det viktig at det handler om en psykisk helse. Det kan være alt fra noe du strever med, et samlivsbrudd, opplevd kjærlighetssorg eller at du kanskje bare begynner å få problematiske tanker, sier Hilde Jensvold. 

– Det er mange som har behov for praktisk hjelp, for eksempel økonomi veiledning og hjelp til å finne seg bolig, og det kan vi ikke bistå med, forklarer Jensvold videre.

Det har vært en del som har benyttet seg av tilbudet, spesielt etter det ble publisert på Facebook igjen på høsten 2023. 

– Det startet vel igjen etter at det ble publisert på Facebook for høsten. Før det har vi ikke hatt noen henvendelser siden sommeren. Vi holdt stengt i juli og halve august. Men vi har jo mer kapasitet og vi ønsker at folk skal benytte seg av tilbudet, sier Trine Laiti Storøy.

Hva syns dere om tilbudet?

– Det er et veldig fint tilbud, tenker vi selv, men vi lurer jo litt på om terskelen for mange er litt høy for å bare komme sånn til et åpent tilbud. Men det er i hvert fall et tilbud der som vi har kapasitet til. Det er viktig for oss å formidle, sier Jensvold

Tags: