Sarwat Uzma Ali (f.v.), Kristin Huuse og Nargis Jan gleder seg over å lære formidling på nye måter. Foto: Ragnhild Kallestad.

Her får man PT-timer i kreativ skriving

På OsloMet Holmlia arrangeres kreativt skrivekurs. – Her er ingenting feil, forteller Camilla Eeg-Tverbakken.
Fredag, 24 november, 2023 - 12:24

– Vi ville komme i kontakt med folk og utvikle tekster med et selvopplevd utgangspunkt.

Det forteller Camilla Eeg-Tverbakken. Sammen med Eliot Moleba og Heidi Dahlveen arrangerer hun kreativt skrivekurset på OsloMet Holmlia annenhver mandag. 

– Jeg er dramaturg, Eliot er dramatiker og regissør og Heidi er fortellerkunstner. Sammen har vi forskjellig kompetanse. 

De vil hjelpe folk med å finne frem kreativiteten sin. 


Camilla Eeg-Tverrbakken og Eliot Moleba har erfaring fra å jobbe med forestillinger om selvopplevde ting. Foto: Ragnhild Kallestad

Spinner rundt sannheten

– Noe er sannhet, men mye handler om å lære å spinne rundt sannheten. Her får man utvikle kreativiteten og barnet i seg selv, sier Kristin Huuse. 

Hun har lenge vært nysgjerrig på det å fortelle. 

– Man lærer å stå opp for seg selv og samtidig ta til seg ting. Og å tørre å si noe. Ingenting er tull her, og ingenting er feil, forteller hun. 

Fortelle viktige historier

Sarwat Uzma Ali forteller at det hun har lært på skrivekurs har vært nyttig både på jobb og i hennes frivillige arbeid. 

– Da jeg startet her handlet det om skriving og om hvordan sette sammen en god tekst. Så kom Heidi inn i bildet, som jo er fortellerkunstner. Jeg ønsker å lære å presentere et tema på en måte som får frem viktigheten av temaet. Ikke bare gjennom en god tekst, men også gjennom hvordan den fortelles. 

Her kommer alle med forskjellig utganspunkt og erfaringer. Ved hjelp av dramaturg og regissør får man tilbakemelding på hva tekstene måtte mangle. 

– Her får vi jo egentlig PT-timer i skriving, sier hun. 


Annenhver mandag møtes deltakerne for å jobbe med nye tekster. Foto: Ragnhild Kallestad

Mål om å presentere arbeidet

Eeg-Tverrbakken har jobbet mye med dokumentariske fortellinger. Både hun og Moleba har bakgrunn fra å jobbe med forestillinger om selvopplevde ting. Målet er å presentere arbeidet. Hvordan er enda uklart. 

– Vi har sagt at dette kan ende på trykk, eller en muntlig prestasjonsform. Vi har jo teaterbakgrunn, så vi har jo lyst å få til noe muntlig på gulvet etter hvert, forteller Eeg-Tverrbakken.

Plass til flere

Kurset startet opp i september. I dag er det femte gangen de møtes. Eeg-Tverrbakken presiserer at det fortsatt er plass til flere på kurset.

– Det er fortsatt mulig å henge seg på. Her blir man kjent med folk man ellers ikke ville truffet, forteller hun. 

Emneord: