Cloud café ønsker å skape en koselig atmosfære. FOTO: Oda Bakken Engen

Himmelsk kafé

Cloud café har et tema som skiller seg ut fra andre kafeer. Alt du får kjøpt er vegansk, du får navnet ditt skrevet på kaffen og lokalet er dekket av falske skyer.
Fredag, 24 november, 2023 - 10:30

Nederst på Grünerløkka ligger en kafé utenom det vanlige. Når du kommer inn ser det nemlig ut som du er ankommet himmelen.


Denne veggen er noe av det første du ser når du kommer inn i Cloud cafè. FOTO: Oda Bakken Engen 

Ikke bare har kafeen et interiør ulikt alt annet, alt som selges av mat og drikke er vegansk. Journalen møter Rokas Boguslauskas som jobber på Cloud café. Han kunne fortelle at de åpnet for omtrent en måned siden. 


Rokas har jobbet på Cloud café i en måneds tid. FOTO: Oda Bakken Engen

Blir travlere og travlere


Cloud café ønsker å skape en koselig atmosfære. FOTO: Oda Bakken Engen

— Hvor kom ideen fra?

— Jeg er ikke helt sikker. Vi diskuterte litt. Vi ville ha en vegansk kafé, for de er det veldig få av i Oslo, i fine omgivelser. Vi har faktisk laget interiøret nesten helt selv, sier Rokas.

Han forteller at kafeen har blitt store på appen “Tiktok”, og at også Avisa Oslo (AO) har laget sak om kafeen. Som AO forteller her, fikk kafeen over 100 000 visninger på knappe tre uker. 

— Det blir bare travlere og travlere her.

Når Journalen spør om de har fått noen stamkunder enda, kan Rokas fortelle at mange i nabolaget og mange i Oslos veganmiljø er trofaste mot kafeen.

Kaffe med personlig preg


Hos Cloud café kan du få navnet ditt på kaffen. FOTO: Oda Bakken Engen

Cloud café bruker laserpenn med spiselig blekk til å lage print på lattene som serveres, og noen stamkunder har til og med fått sitt eget print. 

— Vi har laget et print av hunden til en dame som ofte er innom, så det får hun på kaffen sin, forteller Rokas.

Fargerik meny

Når Journalen spør om hva som skiller kafeen fra andre kafeer, er det riktig nok ikke printet på kaffen som trekkes frem av Rokas. Det er menyen, for den er nemlig både helt vegansk og fargerik. Han forteller at fra desember skal de begynne å servere pannekaker, og også de skal være fargerike.


Cloud café får mye støtte fra de i nabolaget. FOTO: Oda Bakken Engen

Avslutningsvis spør Journalen om tre ord for å beskrive Cloud Café:

— Vegansk, koselig og bærekraftig.

Emneord: