Kristin Brennas utstilling er et initiativ for å fremheve de positive sidene av nabolaget og bydelen. Foto: Mari Grinna Hagen

– Det er her jeg føler meg hjemme

Kristin "Hjertefotografen" Brenna hyller Holmlias ildsjeler med kunst.
Mandag, 6 november, 2023 - 11:57

– Hver gang det skjer noe negativt i nærheten er det Holmlia som blir nevnt i media. Holmlia blir ofte tråkket på, og det synes jeg er så ufortjent. Det er så mange bra ting som skjer her og, sier Brenna.

Hun forteller at hun lenge har hatt lyst til å gjøre noe fint for stedet hun har bodd mesteparten av livet sitt.

– Jeg har flyttet litt rundt, men har alltid kommet tilbake hit. Det er her jeg føler meg hjemme, deler hun. 

– Det som gjør dette stedet så bra er at det er så mange gode folk som bor her. Snille folk, engasjerte folk, og folk som ønsker å bidra på den ene eller andre måten. Ildsjeler rett og slett. De fortjener oppmerksomhet for det de gjør.


Marius Park Pedersen er en av de som har blitt tegnet. Foto: Mari Grinna Hagen

Hjelp fra hele Holmlia

Kunstprosjektet startet ved at Brenna skrev et innlegg i Facebook-gruppen «Engasjerte Holmlianere» hvor hun spurte om tips til navn på ildsjeler fra Holmlia som hun kunne tegne til utstillingen.

Innlegget skapte stort engasjement. Et halvt år og 300 timers arbeid senere ble 26 portrettegninger stilt ut på Holmlia senter i september.

I forbindelse med Puls-festivalen 2023 ble utstillingen flyttet til Holmlia kirke, hvor den sto utstilt frem til 5. november. 

God respons

Portrettene er tegnet med Faber-Castell blyanter og trykkblyanter på hvite, ustrukturerte ark. Sammen med portrettene står tekster om hva de ulike ildsjelene har gjort for Holmlia og bildene hun har brukt som referanse i tegneprosessen.

– Noen lurer på om portrettene bare er bilder og ikke tegninger, så jeg har skjønt at det er lurt å ha noe som viser litt av prosessen.


Brenna forklarer hvordan tegneprosessen foregår. Foto: Mari Grinna Hagen

– Jeg har fått utelukkende positiv respons. Det er overveldende og supermorsomt, forteller hun.

– Ildsjeler får vi ikke nok av

Marius Park Pedersen, lokalhistoriker og forfatter, er en av ildsjelene som Brenna har portrettert. 

– Det er veldig hyggelig å være en av de som har blitt tegnet, sier Pedersen.

Han har vunnet Bydel Søndre Nordstrands Kultur- og Miljøpris for sitt engasjement i lokalhistorie, og er en sentral figur i nærmiljøet.

– Initiativet til Kristin er veldig fint, for det å fremme ildsjeler er viktig. Folk må få vite om den fine innsatsen de gjør og har gjort. Ildsjeler får vi ikke nok av.


Marit Hermansen, Benjamin Hermansen og Shabana Rehman har betydd mye for lokalsamfunnet. Foto: Mari Grinna Hagen

 

Emneord: