Philip Sønsterud, butikksjef ved Herreavdelingen på Manglerud Senter. Foto: Magnus Karlsen

Ingen stor suksess på Black Friday

Etter den første norske Black Fridayen i 2010, har det utviklet seg til å bli den store shopping-dagen før jul. Fra å være en dag, har det utviklet seg til å bli både Black Week og Black November.
Onsdag, 29 november, 2023 - 11:44

Butikkene Journalen besøker på Manglerud Senter merket dog ikke noe storinnrykk forrige fredag.

Vi har ikke hatt Black Friday. Vi hadde bare noen tilbud, noen stativ utenfor, så vi gjorde ikke det store ut av det, sier Philip Sønsterud, butikksjef ved Herreavdelingen på Manglerud Senter.


Herreavdelingen på Manglerud Senter deltar ikke på Black Friday. Foto: Magnus Karlsen.

Sønsterud forteller at de aldri har vært med på Black Friday, men at de har hatt enkle tilbud på en reol utenfor butikken i løpet av uka. Han forteller allikevel at resultatet var dårligere enn i fjor. 

— Vi ser det som at det dabber litt av. Det gjør det jo, sier han. 

— Merker at folk sparer

Stefanie Jensen, nestleder ved Jernia på Manglerud Senter, forteller også at de ikke hadde det store innrykket de forventet på fredagen, selv med Black Friday-tilbud.  

Vi merker at folk sparer litt mer på pengene sine og venter heller til det nærmer seg jul med å bruke store summer penger. Folk er mer fornuftige nå, tror jeg, med pengene sine, forteller hun. 

Hun forteller videre at de har hatt Black Week, altså tilbud hele uken. Dette førte til at noen stusset over at enkelte ting ikke var rabatert mer.  

— I og med at vi kjører en hel uke, så er det vanskelig å sette 70% på en hel butikk en hel uke. Så går jo prisene på innkjøpet opp også, fortsetter Jensen. 

Hun forteller også at selv om fredagen ikke var en stor suksess, var det sannsynligvis fordi de hadde tilbud hele uken. Dette førte til at folk spredte handelen utover uken, og fredagen ble ikke den store shopping-dagen som den kanskje var før, avslutter Jensen.


Noen av butikkene på Manglerud Senter hadde en roligere Black Friday enn ventet. Foto: Magnus Karlsen.

 

Emneord: